Lämnar Elfsborg för 10 miljoner kronor

avJohan Flinck, Michael Wagner

Publicerad:

Simon Hedlund nära övergång till Union Berlin

Foto: BILDBYRÅN

Elfsborg är på väg att tappa ytterligare en av lagets mittfältsstjärnor.

Men Boråslaget får nära 10 miljoner kronor för Simon Hedlund, 23, som enligt Sportbladets tyska uppgifter är nära en övergång till Union Berlin.

Marcus Rohdén lämnade Elfsborg för italienska Crotone i början av augusti och Viktor Claesson har varit på gång till flera utländska klubbar under den senaste tiden, bland annat tjeckiska Slavia Prag.

Men vad Sportbladet erfar från tyska uppgifter är det nu nära att Union Berlin i 2. Bundesliga köper loss yttermittfältaren Simon Hedlund som svarat för fem mål och sex assist i årets allsvenska.

"Aktuell att lämna"

Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson är diplomatisk:

– Simon är ytterligare en av våra spelare som är intressant för utländska klubbar och därmed alltid aktuell för att lämna. Det är likadant som med Viktor Claesson, säger Andreasson. Det är smickrande att klubbar är intresserade av våra spelare.

Enligt Sportbladets uppgifter har Union Berlin varit på plats i Borås vid ett flertal tillfällen under säsongen och studerat Hedlund.

– Ett antal klubbar har varit i kontakt med oss om Simon Hedlund, men inget är klart, säger Andreasson. Om något händer så kommunicerar vi det då.

Pris: ca 10 mkr

Trots att 23-åringen bara har 1,5 år kvar på kontraktet ska klubben från tyska andradivisionen vara redo att betala närmare tio miljoner kronor för yttermittfältaren.

På söndag spelar Elfsborg borta mot Jönköpings Södra.

Spelar Hedlund då?

– Ja, det utgår jag från, säger Andreasson.

Om Hedlund flyttar till Union Berlin är han inte ensam bland allsvenska spelare att lämna för 2. Bundesliga, som tillsammans med Championship i England betraktas som en av de bästa andraligorna, i detta transferfönster.

För bara några dagar sedan blev IFK Norrköpings Christoffer Nyman klar för Eintracht Braunschweig.

Sportbladet har förgäves sökt Simon Hedlunds agent Per Jonsson för en kommentar.

Publicerad: