Minns sitt första möte med Zlatan Ibrahimovic

SPORTBLADET

Hull-försvararen: "Ville mäta sig med de bästa..."

Foto: Curtis Davies höll Zlatan Ibrahimovic borta från målprotokollet.

HULL. Hulls mittback Curtis Davies höll Zlatan Ibrahimovic borta från målprotokollet.

Efter matchen berättade han om ett tidigare möte med den svenska stjärnan.

– Jag spelade mot honom för, vad kan det vara tolv år sedan, när jag var en ung kille i Luton. Det var en stor erfarenhet, säger han.

Hull har haft - och har - en svår period. Klubben har brottats med ägarstrul, en avhoppande manager (Steve Bruce) och så många skador att laget knappt har haft avbytare.

Men de har sina stöttespelare.

En av dem är Curtis Davies.

Vald till matchens spelare på lördag kväll när ett lågt försvarande Hull – så när som på unge Marcus Rashfords sista spark i 90 plus – stod pall mot Manchester United.

Zlatan ville testa sig

Hull och Curtis Davies spelade uppoffrande. Han själv blockerade ett Rooney-skott med magen och neutraliserade Zlatan Ibrahimovic, vilket han hyllas för på sociala medier.

Men så var det inte första gången som de möttes.

Det var för tolv år sedan i Luton.

När Curtis Davies i veckan fick en fråga på twitter om varför Ajax ville möta hans dåvarande klubb Luton i en träningsmatch svarade han med glimten i ögat: Zlatan ville testa sig mot de bästa innan han flyttade till Juventus så det förde honom till Kenilworth Road.

Luton förlorade matchen med 0-4.

– Han spelade i Ajax som då, av någon anledning ville de möta oss i en vänskapsmatch. Jag hade precis fått mitt första kontrakt och så spelar du mot honom, Sneijder, De Wong och alla. De var också unga, men det var en stor erfarenhet för mig, säger Curtis Davies.

Kunde inte hota

När han efter förlusten mot United fick frågor om lördagens möte med stjärnan talade han som en lagspelare.

– Ja ,men det är vi som lag. När vi spelar mot de här storlagen vet vi att vi måste ligga kompakt, bakom boll och se till att ha dom framför oss, påpekar han och fortsätter:

– Vi gjorde det bra, vi kunde inte riktigt spela den fotbollen som vi ville på kontringar för att hota dom. Omständigheterna passade sannolikt dom bättre, de har ett bra passningsspel.

Han hoppas att Hull kommer att värva ett par spelare de kommande dagarna.

Så laget får arbetsro inför omstarten.

– Får vi in några spelare så kanske det kan göra skillnaden. Se bara för deras del med Rashford som kommer in och förändrar matchen. 

– Vi har varit desperata i tre säsonger. Men det kanske lugnar sig. Jag hoppas att vi (klubben) gör sin buisness de kommande dagarna. Jag hoppas att jag sitter med ett leende på Deadline-day...

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se