Efter kritiken i OS: ’En sak stör mig...’

SPORTBLADET

Talar ut: ”Inte fått bekräftat att jag duger”

Ifrågasatt under OS.

Nu talar Göran Zachrisson, 78, ut om sin framtid.

– Jag undrar om jag duger, säger han till Expressen.

Foto: BILDBYRÅN
Göran Zachrisson.

Han ses av många som ”Mr. Golf” i Sverige och har jobbat med sporten i 50 år. Men under OS i Rio fick ikonen Göran Zachrisson kritik för sin insats i kommentatorsbåset.

Exempelvis hade Sportbladets Marcus Leifby synpunkter på 78-åringens samspel med Viasat-kollegan, tillika före detta LPGA-proffset, Catrin Nilsmark och undrade om det inte var dags för ”Zacke” att dra sig tillbaka.

”Har blivit sämre”

Nu talar Zachrisson ut om sin insats under OS. I en intervju med Expressen berättar han att han upplevde sändningarna som svårhanterliga eftersom de var långa och, enligt Zachrisson, ”dåligt producerade”.

– Man kastades från green till green och det blev inget sammanhang, ingen bra berättelse. Och då är det lönlöst, det går inte att göra något bra av det där. Sändningarna har blivit längre och sämre. I Europa är tävlingarna betydligt bättre producerade, säger han.

”En sak som stör mig”

Profilens kontrakt med Viasat löper ut efter Ryder Cup och i nuläget är det osäkert om Zachrisson får – eller vill – fortsätta.

– Det är en sak som stör mig. Jag undrar: duger jag? Och det har jag inte riktigt fått bekräftat. Människor är väldigt vänliga mot mig. De kan stanna mig på gatan och tacka så mycket. Jag får väldigt trevliga bekantskaper. Men det handlar bara om en sak: kan du göra det bra? Jag tror att om man kan och tror att man är bra nog, då ska man fortsätta så långt som möjligt. Det håller hjärnan vid liv. Det tror jag väldigt mycket på.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf