Menning: ”Jag grät bakom glasögonen”

SPORTBLADET

Fick tragiska beskedet inför OS: ”Då brast det”

Petter Mennings OS slutade i besvikelse.

Nu berättar 29-åringen att uppladdningen stördes av beskedet att en familjemedlem låg för döden.

– Jag gick undan och grät bakom glasögonen innan jag gick ut och paddlade, säger han till Expressen.

Kanotisten Petter Menning, 29, har vunnit både EM- och VM-guld.

På förhand var han ett av Sveriges stora medaljhopp under OS i Rio de Janeiro, men det blev respass redan i semifinalen på K1 200 meter.

– Det här har betytt så mycket mer för mig än bara att ta medaljer. När jag är här vill jag så jävla gärna ta medaljen ändå. Men jag är Petter, killen som bara försöker göra något bra och har haft så mycket ut av det här hela livet, sa Menning efteråt.

”Då brast det”

Nu berättar dock 29-åringen om ett störningsmoment.

Under uppladdningen inför spelen fick Menning beskedet att en av hans familjemedlemmar låg för döden.

– Jag fick reda på att det inte var så långt kvar för min familjemedlem. Jag försökte att hålla bort det, men när jag hade kört de första loppen så brast det. Jag gick undan och grät bakom glasögonen innan jag gick ut och paddlade. Det var jättetufft. Jag har inte velat säga så mycket om det inför mig själv eller till någon annan. Jag har hoppats och velat att jag skulle kunna hålla ihop det och göra det bästa loppet jag kunnat, säger Menning enligt Expressen.

”Bortom min kontroll”

Och han medger att det var en av anledningarna till att formtoppen uteblev.

– Jag har försökt kontrollera allting i min satsning hela vägen till OS. Man tänker på alla små detaljer, exakta vikter, exakta tider. Men det som hände kunde jag inte kontrollera, hur jag påverkades av att det blev värre för den här personen. Det var bortom min kontroll, och så är det tyvärr i livet. Jag kunde inte vara där 100 procent i huvudet när jag skulle tävla. Och är man bara på 90 procent så räcker det inte, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM