Världsrekord i damernas slägga

SPORTBLADET

Rio de Janeiro. Världsrekorden haglar på Olympiastadion.

Efter 10 000 meter och 400 meter krossade idag Anita Wlodarczyk sitt eget släggvärldsrekord med 82,29.

– Hon är helt i en klass för sig, säger Viasats expert Jonas Mellblom.

Friidrotten har fått en rivstart på OS.

Redan första dagen slog Almaz Ayana världsrekord på 10 000 meter med drygt 14 sekunder och i natt chockade Wayde van Niekerk allt och alla när han raderade ut Michael Johnsons världsrekord på 400 meter.

Knappt hade friidrottsvärlden hämtat andan när polskan Anita Wlodarczyk klev in i släggringen och drämde i med 82,29. Nytt världsrekord med hela 1,21 meter.

Mexico City-vibbar

– Ojojoj, det är oerhört imponerade av denna idroottskvinna hur hon alltid levererar. Hon är helt i en klass för sig, säger Jonas Mellblom i Viasat och fortsätter:

– Vilka olympiska spel vi har, det börjar bli Mexico City-varning på det hela, säger han och syftar på rekordspelen 1968 där rekord slogs på rad i den tunna luften.

Wlodarczyk cementerade segern med ytterligare ett kast över det gamla världsrekordet och slog närmaste konkurrent, Zhang Wenxiu, med närmast ofattbara 5,54 meter.

■ ■ ■

Det var nära ytterligare ett världsrekord bara kvarten senare när Ruth Jebet körde över alla andra i 3000 meter-hinderfinalen på tiden 8.59,75 som bara var 94 hundradelar från Gulnara Galkinas världsrekord.

ARTIKELN HANDLAR OM