Tvingas lägga av: ”Det är tungt, tomt”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Fredrik Åström tvingas lägga av – för andra gången

Han gjorde oväntad comeback efter hjärtproblemen.

Men nu tvingas Edsbyns Fredrik Åström, 33, att sluta efter att hjärtproblemen återkommit.

– Det är tungt, säger han.

Det är två och ett halvt år sedan Fredrik Åström plötsligt lade ner bandykarriären.

En läkarundersökningen visade att Edsbynspelarens trötthet och brist på ork på bandyplanen berodde på en svår hjärtsjukdom. Hans aortaklaff läckte kraftigt och i stället för ett nytt kontrakt med Edsbyn slutade Åström spela tvärt.

– Det var som att fullständigt dra ner rullgardinen. Jag skrev aldrig på kontraktet. Allt blev avblåst, sa han i en intervju med Sportbladet.

En lyckad operation hösten 2014 öppnade dock möjligheten för en comeback och till årets säsong var Åström tillbaka i spel fullt ut.

”Ett tungt besked”

Men länge än åtta matcher blev inte comebacken. Efter att Åström brutit den sista matchen mot Hammarby på grund av yrsel har läkare nu konstaterat att hjärtproblemen återkommit och att fortsatt spel inte är aktuellt.

"Då han nu återigen fått problem med hjärtat så omöjliggör detta en fortsatt satsning. Fredrik fick motta detta tråkiga besked av läkaren under söndagen. Oerhört tråkigt, i första hand för Fredrik, men även ett tungt besked för Edsbyn då det sett ut som att Fredrik varit rejält på gång igen”, skriver Edsbyn på sin hemsida.

När Sportbladet når Fredrik Åström är han ändå samlad.

– Det är väldigt blandat. Det är tungt, fast jag har samtidigt haft i bakhuvudet att det kanske inte går. Men nu har jag ändå tränat stenhårt i ett halvår och gått på kontroll i september där allt såg bra ut så nu är det lite kluvet, tomt, säger han.

”Mer tid med barnen”

Nu väntar ytterligare undersökningar för att se exakt hur stort det nya läckaget är på aortaklaffen och om det i värsta fall behövs en ny operation.

Fredrik Åström har som sagt lagt av förr så han vet vad som väntar.

– Jag kommer sakna lagkänslan och träna med laget, vinna med laget men nu får man mer tid med barnen på kvällarna i stället.

Det nya livet sätter igång direkt. När Edsbyn spelar bortamatch mot Västerås i kväll tar Fredrik Åström bilen till Ön för bandyträning med sonen.

– Man får fokusera på det man kan påverka, nu får jag passa på att jaga på grabben lite.

Publicerad: