Halfvarssons problem – kan bero på matta

Publicerad 2016-12-09

Halfvarsson tillbaka i träning: ”Känns som jag fått allergisk reaktion”

DAVOS. Calle Halfvarsson har känt sig krasslig och var orolig att missa helgens världscup.

Men nu kan allt beror på – en heltäckningsmatta.

– Det känns som att jag har fått en allergisk reaktion, säger han.

Följ ämnen
Längdskidor

Calle Halfvarsson har fått en superstart på säsongen, men inför helgens tävling i Davos har svensken känt sig krasslig. Halfvarsson tränade dock under fredagen men fick ta det lugnt när lagkamraterna körde för fullt.

– Jag fick order om att jag inte fick vara med och köra så jag fick ta det lugnt. Man vill alltid testa, men det är nog smart att ta det lugnt, säger han och fortsätter.

– Det känns helt okej. Nu har jag använt den här masken som gör att luften man andas in blir lite varmare. Det blir lite fuktigare luft också, det är ganska torrt här.

”Lite orosmoment”

Halfvarsson tror dock inte att han är på väg att bli sjuk – i stället tror han att allt kan beror på heltäckningsmattan på hotellet.

– Jag har varit lite risig i luftrören i går och i dag också men som det ser ut är det, peppar peppar, inget virus. Det känns som att jag har fått någon allergisk reaktion av heltäckningsmattan. Jag vet inte om jag inte tål heltäckningsmattor eller någonting. Jag ska byta rum i alla fall.

Halfvarsson har sedan tidigare bestämt att han inte ska köra lördagens distanslopp utan i stället bara satsa på söndagens sprint.

– Det blir ett litet orosmoment när man känner att man känner att man ligger på gränsen till att bli sjuk så vi får se hur det går. Jag har inga förväntningar nu.

Halfvarsson slipper dock den norske jättetalangen Johannes Klaebo som har blivit sjuk.

– Det är tråkigt. Man går inte och önskar att de bra åkarna ska försvinna. Det är de man vill slå, säger Halfvarsson.