Avslöjar: Andrésson ny förbundskapten

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

MALMÖ. Redan för två veckor sedan avslöjade Sportbladet att Kristján Andrésson blir ny förbundskapten i handboll.

I morgon klockan 13 presenteras han.

Andrésson heltidanställs som huvudansvarig och har skrivit på ett tvåårskontrakt, enligt Sportbladets uppgifter.

Det var den 29 augusti som Sportbladet kunde avslöja den stora skrällen som ny förbundskapten för herrlandslaget i handboll: Kristján Andrésson.

Vid tiden för Sportbladets avslöjande var det inte klart hur ledningen runt landslaget skulle se ut, mer än att Andrésson skulle ingå där och att Mats Olsson och Ola Lindgren var aktuella.

Nu kan vi avslöja att Andrésson blir huvudansvarig.

Han kommer att presenteras klockan 13 på tisdagen vid en presskonferens i Stockholm.

Mats Olsson kommer att fortsätta som målvaktstränare. Enligt våra uppgifter ska Andrésson nu vara med i arbetet med att sätta ihop den övriga staben. Där kan Lindgren bli aktuell på kort sikt då han fortfarande är under kontrakt med förbundet.

Med i OS 2004

Den 35-årige islänningen (dock född i Sverige) gjorde 13 landskamper för Island och var med i OS 2004 innan knäskador satte stopp för spelarkarriären redan 2005. Andrésson gick då över till att blir tränare och efter en säsong som assisterande i Guif tog han över som huvudansvarig 2007. Där stannade han till i våras, med två SM-finaler och två seriesegrar som största framgångar. Efter förra säsongen lämnade han handbollen för att satsa på den civila karriären inom bankvärlden och familjen som just fått tillökning.

Men nu återvänder han alltså till handbollen.

Efter att Ola Lindgren och Staffan Olsson delat på uppdraget och haft andra uppdrag vid sidan om kommer Andrésson, enligt Sportbladets källor, anställas på heltid. Inledningvis är kontraktet på två år.

Publicerad: