De sänder EM 2020

Av: Elin Kardell

Publicerad:
Uppdaterad:

TV4 och SVT delar på mästerskapet

TV4-Gruppen och SVT har sänt årets EM.

Nu har de även fått rättigheterna till 2020-års upplaga.

– Det känns väldigt kul, säger TV4-Gruppens vd Kasten Almqvist i ett pressmeddelande.

Årets matcher i fotbolls-EM har sänts av TV4 och SVT. Nästa Europamästerskap är år 2020.

– Genom det här avtalet förlänger vi vår mästerskapstradition som påbörjades redan 1998 och där vi kommer att fortsätta bjuda tittarna på högklassiga upplevelser både på planen och i våra sändningar i övrigt, säger Erik Westberg, sportchef för TV4 och C More i ett pressmeddelande.

”EURO for Europé”

Sveriges deltagande och Islands framgångar har gett bra tittarsiffror för kanalerna.

- Det engagemang vi sett under pågående EM är fantastiskt, där TV4-matchen mellan Sverige och Belgien toppar med nära tre miljoner tittare, säger Erik Westberg.

Nästa mästerskap kommer att vara speciellt då UEFA fyller 60 år. För att fira kommer mästerskapets matcher spelas i 13 städer runt om i Europa, ett så kallat ”EURO for Europé”. Det är första gången som en så stor del av Europa är inblandat samtidigt. Precis som i år kommer 24 lag att delta.

Visar flera stora mästerskap

TV4-Gruppen och SVT har flera andra stora mästerskap säkrade sedan tidigare. De kommer att sända dam-EM 2017 tillsammans med SVT samt dam-VM 2019. De delar även på rättigheterna till herrarnas fotbolls-VM 2018 och 2022.

I kväll visar TV4 och C More den första semifinalen mellan Portugal och Wales. Tyskland–Frankrike visas på SVT imorgon och finalen visas av TV4 på söndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN