Efter misstankarna – Lindbäck vann

SPORTBLADET

I slutet av maj greps Antonio Lindbäck av polisen med anledning att han var skäligen misstänkt för ett allvarligt brott.

Ett brott han fortfarande utreds av.

Men under lördagen vann Lindbäck GP-tävlingen i Cardiff.

Foto: ALLOVERPRESS

I slutet av maj greps Antonio Lindbäck av polisen efter mötet mellan Indianerna och Lejonen.

Anledningen var att speedwaystjärnan var skäligen misstänkt för ett allvarligt brott och riskerar mellan två och sex års fängelse.

Ett brott som han fortfarande är misstänkt för.

Under början av juni meddelade Kammaråklagare Jenny Granqvist att hon inte skulle begära Antonio Lindbäck häktad, även om brottsmisstankarna kvarstår.

– Vi har vidtagit viktiga utredningsåtgärder under anhållningstiden som inte hade varit möjliga utan att gripa och anhålla den misstänkte personen. Det är en stor mängd teknisk bevisning som nu ska analyseras i ärendet, sa Jenny Granqvist till Sportbladet då.

Lindbäck nekade till brottsmisstankarna.

– Han förnekar brottsmisstankarna som har delgivits honom, sa Antonio Lindbäcks advokat Åke Broné.

Vann GP-tävling i Cardiff

Men under lördagskvällen vann han GP-tävlingen i Cardiff, Wales.

Lindbäck vann sina tre första heat, det sista efter en omkörning av VM-ledaren Greg Hancock, och lyckades sedan sno åt sig en andraplats från dåligt startspår.

I finalen tog han starten, men hade hela tiden en riktigt snabb Tai Woffinden som hotade bakifrån. Men trots att det var helt jämnt efter tre varv så lyckades svensken hålla undan på den korta och ganska tvära inomhusbanan.

– Det är det här man jobbar och sliter för. Det har känns bra ett längre tag men skillnaden nu var att jag inte hade någon riktig dipp. Otroligt skönt, säger Lindnäck till Sportbladet efter segern.

Vad tar du med dig av den här segern?

– Man får ju en självförtroende-boost. Visst, det är en bit upp till Greg (Hancock) men fortsätter jag att köra så här bra kan allt hända.

Avancerar i tabellen

I och med segern avancerar Lindbäck i VM-tabellen och ligger nu på fjärdeplats, 13 poäng bakom ledande Greg Hancock. Woffinden ligger tvåa, bara tre poäng från toppen.

Andreas Jonsson tog sig som sista man till semifinal, men var aldrig nära finalen medan Fredrik Lindgren hade en svag dag med bara två inkörda poäng.

Nästa VM-deltävling körs i svenska Målilla den 13 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM