Sörenstam fick stryk – av fyra svenskor

Publicerad:
Uppdaterad:

Slutade tolva i Evian Masters

Evian-Les-Bains (TT)

Det är inte ofta Annika Sörenstam blir slagen av en svenska.

Men i Evian Masters fick världsettan se fyra landsmaninnor före sig.

Unga Paula Creamer, USA, vann överlägset.

Annika Sörenstam hade det inte lätt i Evian Masters.
Foto: REUTERS
Annika Sörenstam hade det inte lätt i Evian Masters.

Annika Sörenstam sade inför sista rundan av Evian Masters som är genrep inför nästa veckas British Open att hon skulle behöva 64 slag eller bättre för att vinna. Hon låg fyra, åtta slag efter 18-åriga löftet Paula Creamer från Mountain View i Kalifornien.

Men i stället gick Sörenstam ut och gjorde bogeys, ett över par på hål två, tre, fyra och sju. Tre birdies räddade lite av äran. Men en dubbelbogey på tretton och en bogey på fjorton gjorde att hon föll i resultatlistan. Inte ens en birdie på 18:e hålet hjälpte, hon hade använt 75 slag, tre över par och slutade tolva på 285 slag.

British open nästa

Dagens spelare var i stället en svensk 40-åring. Helen Alfredsson låg 31:a men sju birdies och resten par innebar 65 slag och avancemang till femte plats med totalt 283 slag.

– Det är en helt annan tävling nästa vecka, där måste du vara mer kreativ och lyckas med en rad olika slag, speciellt de korta slagen, sade Alfredsson angående nästa veckas British Open.

Alfredsson delade femteplatsen med Maria Hjorth som avslutade med en 68:a och Carin Koch som behövde 70 slag sista dagen.

Även Liselotte Neumann tog sig förbi Sörenstam. Hennes 68 slag innebar 284 sammanlagt och elfte plats.

Överst i resultatlistan återfanns två ungdomar. 18-åriga Creamer spelade stabilt alla dagarna (68–68–77–71) och vann med åtta slags marginal. Det var hennes andra proffsseger och hon blir förstås farlig i British Open, årets sista major, som spelas på Royal Birkdale i Southport. Farlig blir också 15-åriga amatören Michelle Wie, USA, som avslutade Evian Masters med 68 slag och tog andraplatsen tillsammans med mexikanskan Lorena Ochoa.

TT

Publicerad: