Henry inte "färdig" med Arsenal

SPORTBLADET

Skrev fyraårskontrakt som ger 1,8 miljoner i veckan

LONDON

Thierry Henry stannar i Arsenal.

Under eftermiddagen skrev han under ett nytt fyraårskontrakt med klubben.

– Jag har aldrig spelat i Spanien och kommer aldrig att spela där. Det här är mitt sista kontrakt, det är här jag har mitt hjärta, sa Henry vid eftermiddagens presskonferens.

Det har spekulerat om Henry skulle lämna England för spel i Barcelona.

Men av det blir alltså inget.

– Jag ska inte ljuga. Det har funnit tillfällen när jag tänkt att flytta, men jag är en man som följer mitt hjärta. Och mitt hjärta sa till mig att stanna, sa Henry till AP.

Enligt uppgifter i brittiska tidningar kommer Henry att tjäna 130 000 pund i veckan, knappt 1,8 miljoner kronor. Därmed blir han och Michael Ballack, som skrev kontrakt med Chelsea i måndags, engelska ligans två bäst betalda spelare.

Henry säger att definitivt bestämde sig för att stanna i Arsenal efter klubbens förlust i Champion League-finalen mot Barcelona i onsdags kväll.

– På det sättet vi förlorade så kände jag att jag inte kunna svika fansen. Det fick mig också att åter vilja veta hur långa jag kan gå med det här laget.

Henry har hittills skjutit 214 mål under sin tid i Arsenal. Från och med i höst får han skjuta fler på lagets nya hemmastadion Emirates Stadium med plats för 60 000 åskådare.

sportbladet.se