England håller andan

SPORTBLADET

I morgon kommer besked om Rooney

Hela England håller andan.

Wayne Rooney undersökte sin fotskada på en privatklinik i Mancherster under tordagen och i morgon vid lunchtid offentliggörs om den engelska anfallaren kommer till spel i fotbolls-VM eller inte.

Foto: AP
Beskedet kommer England håller andan, kan Wayne Rooney vara med i VM eller inte. Vid lunch på fredag väntas ett svar komma.

Spel eller inte. I morgon får den engelska folket svaret på om Rooney är att räkna med i VM.

Dagens undersökning gjordes i Manchester, men resultatet av undersökningen får vi vänta med till i morgon.Den 20-årige engelske anfallsstjärnans status

Om den 20-årige engelske anfallsstjärnan inte kan delta får Englands förbundskapten Sven-Göran Eriksson kalla in en av sina reserver.

Det är fler som har problem med skador. Spaniens försvarare Asier del Horno har slagit upp en gammal skada och riskerar att missa VM. del Horno har problem med hälsenan och har blivit beordrad vila fram till måndag.

Tysklands Michael Ballack fick avbryta lagets träningsmatch mot Servettes juniorlag efter en lättare fotskada, men det lär inte vara någon fara för vidare spel för lagkaptenen.

Han kommer dock inte att spela lördagens träningslandskamp mot Luxemburg.

Även den tjeckiske målskytten Jan Koller är skadad. koller har problem med sitt högra ben och tvingas till vila.

Tjeckien har sitt VM-läger i österrikiska Seefeld och spelade i dag en match mot ett lokalt lag. Den matchen stod Koller över och han är även ett stort frågetecken i fredagens träningsmatch mot Saudiarabien.

Koller som nyligen kommit tillbaka från en långvarig knäskada har gjort 40 mål på 66 landskamper för Tjeckien.

Även lagets kapten Tomas Galasek dras med en skada och kommer att missa matcherna mot Saudiarabien och Costa Rica.

Den franska uppladdningen inför fotbolls-VM har störts av en dispyt mellan målvaktsettan Fabien Barthez och hans närmaste konkurrent i VM-truppen, Gregory Coupet.

Efter ett gräl med förbundskaptenen om just Barthez packade Coupet i onsdags ihop sina saker och lämnade VM-lägret i Tignes i de franska Alperna tillsammans med sin familj, men ångrade sig sedan och återvände.

Förbundskaptenen Raymond Domenech bekräftar det inträffade, men tonar ner händelsen.

– Han bestämde sig för att komma tillbaka. Ingen gör en stor sak av det, vi har fått en förklaring, säger han.

Coupet vaktar målet i det franska mästarlaget Lyon. Men när förbundskaptenen Raymond Domenech presenterade truppen nyligen valde han i stället Marseilles Barthez som förstemålvakt.

Hakan Yakin kan få sin chans i den schweiziska truppen till fotbolls-VM ändå.

Förbundskaptenen Köbi Kuhn har kallat in honom från semestern efter att anfallaren Johan Vonlanthen blivit skadad. Bytet är inte definitivt ännu, men enligt landslagets läkare befaras Vonlanthen, till vardags i holländska Breda, vara borta från spel i minst en månad efter att ha skadat en knäsena på träning.

Yakin, som efter ett skadeuppehåll kommit tillbaka starkt i sitt schweiziska klubblag Young Boys, ska ansluta till truppen senast under fredagen.

Schweiz spelar i VM i samma grupp som Frankrike, Sydkorea och Togo.

VM-intresset i Australien är på topp. När laget träningsspelade mot Grekland kom hela 95103 åskådare till Melbourne Cricket Ground. Australien vann dessutom matchen mot Europamästarna Grekland med 1–0. Redan i den 15:e minuten sköt mittfältaren Josip Skoko in segermålet efter ett välplacerat långskott.

Spaniens förbundskapten, Luis Aragones, vädjade under lagets träningsläger i veckan att supportrarna skulle lugna ner sig och behålla sina åsikter för sig själva.

Spaniens träningar har ständigt störts av högljudda fans som inte varit nöjda med Aragones uttagning. Bland annat har petningen av Fernando Morientes väckt massiv kritik.

Aragones tröttnade till slut och beslutade att hålla onsdagens eftermiddagsträning stängd – vilket givetvis inte gjorde supportrarna gladare.

Sportbladet/TT