Karlsson toppar i Wales

SPORTBLADET

Suddade ut tiger Woods rekord

Foto: Blick på bollen. Robert Karlsson leder Europatourtävlingen på Wales efter två dagars spel.

Svenske golfproffset Robert Karlsson, 36, är på väg mot sin största framgång på flera år.

Och suddade på fredagen ut Tiger Woods rekord.

Efter två dagars spela av Europatourtävlingen i Wales leder Karlsson tävlingen med fyra slags marginal till en trio jagande spelare efter två dagars spel.

– Det är alltid kul att inneha ett rekord, speciellt om jag är bättre är Tiger, säger Karlsson till TT.

Ingen har tidigare slagit blott 124 slag på de första 36 hålen under Wales opens 34-åriga historia.

Det tidigare rekordet hade Tiger Woods och Frankie Minoza från Filipinerna.

Karlsson öppnade med att gå åtta under par den första dagen och följde upp med att göra 63 slag, sex under par under dagens spel.

Karlsson noterade åtta birdies och två bogeys på dagens runda.

– Allt har verkligen gått bra för mig den här veckan och det känns så lätt. Jag hoppas att jag inte drar otur på mig inför helgen genom att säga så.

Svensken leder tävlingen på 14 under par och jagas i första hand av tre engelsmän Philip Archer, Paul Broadhurst och Simon Dyson som alla har 128 slag, tio under par.

Senast Robert Karlsson vann en tävling på Europatouren var i september 2002 då han vann i Schweiz. Han har även vunnit tävlingar i Spanien (1995 och 2001), Tyskland (1997) och Belgien (1999).

2004 var Karlsson dock nära att tappa sitt kort till touren, men han har kommit tillbaka och spelar nu på toppen av sin förmåga igen.

Segraren i Walen open belönas med 364 000 euro, ungefär 3,4 miljoner kronor. På söndag får vi se om det blir svensken som får kvittera ut segerchecken.

Johan Sköld är åtta på 131 slag och Henrik Nyström är 15:e med 133. Niclas Fasth och Per-Ulrik Johansson, båda 135, samt Martin Erlandsson och Peter Hedblom, 136, tog sig också vidare till helgens spel.

Sportbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf