Timrå snuvade segermaskinen på poängen

SPORTBLADET

Mika Oksa nollade Linköping

Timrå

Tio raka segrar - men sedan tog det tvärstopp för segermaskinen Linköping. Timrå upprepade Frölundas bedrift att besegra Linköpings HC med 2-0 (1-0, 1-0, 0-0).

- Vi gjorde ingen dålig insats i dag, utan vi förlorade mot ett lag som var lite starkare och bättre, konstaterade Linköpings assisterande tränare Mattias Elm.

Linköpingstränaren var inte särskilt nedslagen efter den andra förlusten i rad.

- Frölunda och Timrå på bortaplan är inga matcher där man kan räkna in några säkra poäng.

Timrå fick också en drömstart på matchen. 1-0 redan efter två minuters spel då slitvargen Magnus Nilsson prickade in sitt första mål för säsongen.

Det blev upptakten till en fartfylld och fysiskt krävande match, där båda lagen bjöd upp till en bra ishockeyunderhållning.

Gediget försvarsspel

- Det var tufft och jämnt. Än en gång lyckades vi prestera ett gediget försvarsspel - inte en enda lagdel släppte till något. Imponerande starkt, konstaterade Timrå-tränaren Kenta Johansson.

Timråspelarna visade upp en något hetare vilja - och det fällde också avgörandet. Det visade inte minst Per Hallin då han med fart bröt in från vänsterkanten och med blixtens fart rundande Linköpings målbur och fräckt petade in pucken köksvägen förbi LHC-målvakten Fredrik Norrena som inte hann förflytta sig och täppa till vid stolpen.

- En strålande prestation av Per Hallin, den var matchavgörande, konstaterade Kenta Johansson.

För första gången den här vintern tvingades Linköpings spelare lämna isen utan att ha gjort ett enda mål.

Oksa nollade igen

Linköping skapade inte allt för många klara målchanser och saknade dessutom den rätta skärpan som krävdes för att överlista Mika Oksa i Timråmålet. Den 29-årige finländske målvaktsveteranen gladde för andra matchen i rad hemmapubliken i Timrå ishall med ett inspirerat målvaktsspel - och Oksa höll nollan för andra matchen i rad.

Om Linköpings spelare var för anonyma denna kväll så lyste stjärnglansen desto kraftigare kring många Timråspelare. Kanadensaren Kent Manderville visade en enorm vilja och lyfte än en gång fram sina kedjekamrater Per Hallin och Valeri Krykov till en toppinsats.

Den rätt orutinerade backduon Johan Svedberg och Anton Strålman skötte sina defensiva uppgifter perfekt. Timråtränaren Kenta Johansson gav nog samtliga spelare minst väl godkänt för slitet i den egna zonen.

Ove Byström/TT