Sportbladet

Lidbergs nya uppdrag: Hjälpa Persbrandt att komma i form

SPORTBLADET

”Det blir speciellt”

Martin Lidberg har tidigare specialtränat Peter "Foppa" Forsberg.

Nästa uppdrag: Mikael Persbrandt.

Lidberg ska hjälpa den skandalomsusade skådespelaren att komma i form inför inspelningen av de nya Beck-filmerna.

– Det blir speciellt, säger brottarstjärnan till City.

Redo för en PERS Mikael Persbrandt ska specialtränas av brottaren Marton Lidberg för att komma form inför inspelningarna av de nya Beck-filmerna.
Redo för en PERS Mikael Persbrandt ska specialtränas av brottaren Marton Lidberg för att komma form inför inspelningarna av de nya Beck-filmerna.

Martin Lidberg är en av Sverige mest vältränade idrottare och driver bland annat en konsultfirma där han föreläser om träning och kost. Han anlitas också av klubbar och andra idrottare som behöver komma i form.

Förutom Peter Forsberg har Lidberg bland annat hjälpt till med fysträningen i Brommapojkarna som blivit ett topplag i superettan.

– Brottningsträningen är den mest mångsidiga man kan tänka sig. Det är styrka, kondition, smidighet, motorik - allt. Därför är det många som anlitar mig och ofta har det gett bra resultat, berättar Lidberg för Stockholm City.

Breddar kundkretsen

Nu breddar han sin kundkrets.

– Jag ska hjälpa Mikael Persbrandt med fysträningen inför de nya Beck-filmerna för att han ska komma i form. Och sådana jobb ger en extra krona, vilket är nödvändigt för att kunna hålla på med det jag älskar – brottningen.

Trots att Lidberg är regerande världsmästare i 96-kilosklassen måste han dra in pengar via sina två bolag.

– Jag tycker det är sorgligt att man fungerar som ambassadör för sitt land i så många år och när det är över har man ingen ekonomisk grund och heller ingen hjälp att ta sig vidare i livet.

I september startar inspelningarna av de åtta nya Beck-filmerna.

Lita på att vi får se Gunvald Larsson i högform.

Pierre Bokvist

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet