James Blake klar för final

SPORTBLADET

2-0-seger mot Rochus

James Blake är klar för final i Stockholm Open efter seger mot Olivier Rochus, Belgien, med setsiffrorna 6–4, 6–3.

Grunden till segern lades i första set när Rochus var i ledning, 4–3.

Det var då Blake tog fem raka game, vann första set och omedelbart bröt Rochus i andra set. Vid andra set hade belgiern tre breakbollar vid ställningen 4–3 men då räddade amerikanen situationen genom att bland annat slå två serveess, till slut blev det 18 stycken för Blake på vägen till årets andra final.

– Jag är väldigt nöjd, jag har spelat bättre och bättre och att slå ut två bröder samma vecka, det gör det här till en minnesvärd vecka, sade Blake som tidigare i veckan besegrade storebror Christophe Rochus tidigare i turneringen.

För Blake är finalplatsen ännu ett bevis för att han lyckades komma tillbaka från svårast tänkbara situation.

I maj förra året var han nära att bli förlamad efter att ramlat och slagit i en av nätstolparna under träning i Rom. Nackfrakturen gjorde att han blev borta från tennisen under två månaders tid. Efter olyckan drabbades han även av en sjukdom som gjorde att hans hörsel och balanssinne försämrades samtidigt som delar av ansiktet blev förlamat.

Äntligen frisk så drabbades 25-åringen av ännu en tragedi, hans far gick borta i cancer. Blake lyckades ändå ta sig tillbaka och under hösten har han vunnit sin andra ATP-titel i karriären (New Haven, USA) och nått kvartsfinal i US Open där det krävdes tiebreak i femte set för att skilja honom och Andre Agassi åt.

Väl där ställs han nu mot antingen förra Stockholm Open-segraren Paradorn Srichaphan, Thailand eller italienske veteranen David Sanguinetti, 33.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis