Karriärens hittills största seger

SPORTBLADET

Carl Pettersson vann golflegendens tävling

Foto: Mötet med legenden. Jack Nicklaus stod och väntade på Calle Pettersson vid 18:e hålet efter svenskens seger i The Memorial Tournament, golflegendens egen tävling.

Svensken Carl Pettersson, 28, tog sin största seger i karriären när han spelade hem the Memorial tournament på PGA-touren i golf.

Pettersson klarade att hålla kontroll på nerverna och vann med två slags marginal till tvåan.

Belöningen blev 990 000 dollar (över 7,1 miljoner kronor), en plats i US Open som spelas om två veckor och ett möte med legenden Jack Nicklaus.

– Alla dina slag var perfekta. Bra gjort, sa Nicklaus när han tog emot segraren vid 18:e hålets greenkant.

Utanför de fyra majorturneringarna US Open, British Open, Masters och PGA-mästerskapen är The Memorial Tournament en av de mest eftertraktade tävlingarna att vinna på den amerikanska touren.

Tävlingen spelas på legenden Jack Nicklaus hemmabana och Nicklaus agerar själv alltid prisutdelare. Strax efter midnatt svensk tid tog han emot svenske Carl Pettersson vid greenkanten på det 18:e hålet och gratulerade svensken till segern.

Pettersson har spelat stor golf under hela helgen. 69-69-69 inledde han spelet med under de tre första dagarna och avslutade med 71 slag efter en runda som innehöll fyra birdies och tre bogeys. Han slutade tävlingen tolv under par totalt. Han behövde aldrig känna sig direkt hotat av sina jagande konkurrenter utan höll ett bekvämt avstånd genom hela slutrundan.

Kvällens seger i Ohio ger inte bara Pettersson en fet prischeck utan även en friplats till US Open om två veckor. Men det var inte enbart helgens seger som gav honom friplatsen, utan segern i kombination med den han vann på PGA-touren i slutet av oktober i fjol. Reglerna säger nämligen att den som vunnit två tävlingar på PGA-touren inom det senaste året är direktkvalificerad till US Open.

Carl Pettersson skrev i och med segern in sin bland de stora som vunnit The Memorial tournament. Tiger Woods har vunnit tävlingen tre gånger, 1999-2001. Även Jim Fyruk och Ernie Els finns bland dem som vunnit tävlingen på 2000-talet.

Fakta Carl Pettersson

Sportbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf