Karlsson höll undan

SPORTBLADET

Tog sjätte segern på Europatouren – och checken på 3 4 miljoner kronor

Robert Karlsson bärgade som väntat seger – och prischecken på 3,4 miljoner kronor – vid Europatourtävlingen på Wales.

Karlssons segermarginal blev till slut tre slag till engelsmannen Paul Broadhurst.

Robert Karlsson spelade inte lika bra som tidigare i veckan under avslutningsrundan, men var aldrig hotad.

– De tre första dagarna spelade jag på toppen av min förmåga. I dag var det mer vind och lite tuffare, säger Karlsson.

Foto: Tog hem bucklan. Robert Karlsson spelade hem Europatourtävlingen i Wales och belönades med en fin segerbuckla – och en prischeck på 3,4 miljoner kronor.

Efter 61, 63 och 65 slag under de tre inledande rundorna noterade Karlsson 71 slag på dagens runda och slutade 16 under par totalt.

Efter tre hål hade Karlsson åtta slags marginal på tvåan, men efter tolv hål var försprånget nere i bara tre slag.

– Men så gjorde jag birdie på 13:e hålet, det kändes skönt. Men jag missade lite för många puttar i dag, fortsätter Karlsson.

För 36-åringen från Katrineholm från Katrineholm, var detta sjätte segern på Europatouren. Senaste segern kom för nästan fyra år sedan då han vann i Schweiz. Första segern på Europatouren tog han 1995 i spanska Valencia

– Senast jag vann ledde jag också med sex slag och avslutade med två bogeys. Jag måste lära mig att hålla i spelet bättre på slutet, säger Robert med ett skratt.

Karlsson har haft en riktigt bra vår på Europatouren och rankas för tillfället på topp tio. Skulle han klar att hålla den platsen innebär det att Karlsson får en biljett till årets Ryder Cup.

– Det skulle förstås vara en fantastisk bonus, men det är lång väg dit, säger han.

Men fortsätter spelet att stämma som det gjort i helgen i Wales är det ingen omöjlighet. Närmast väntar dock kvalet till US Open – också det en tuff utmaning för Karlsson.

Karlsson var inte enda svensk att lyckas på Europatourtävlingen i Wales, Johan Sköld slutade delad femma sex slag efter Karlsson och Henrik Nyström blev delas sjua ytterligare ett slag efter.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf