Förlustsviten bruten – nu är Västervik och Luxo Stars vinnare igen

SPORTBLADET

Efter tre inledande förluster på säsongen verkar såväl regerande mästarna Västervik som Luxo Stars ha kommit i gång i årets elitseriespeedway.

Båda lagen vann sin andra raka match i kväll, Västervik bortabesegrade Vargarna i Norrköping med 53-34 och Luxo Stars hemmabesegrade MasarnaAvesta med 55-41.

Västerviks segermatch mot Vargarna tvingades avbrytas efter 15 heat då det började regna alldeles för mycket. I kvällens sista heat ramlade tre av de fyra förarna, bara Sebastian Ulamek tog sig i mål – och då var det bara att bryta matchen. Bjarne Pedersen var kvällens store segerorganisatör då han var med och körde 5-1 till Västervik i sina samtliga fyra heat för kvällen.

Luxo Stars toppförare gjorde samtliga bra ifrån sig i segermatchen över MasarnaAvesta där Antonio Lindbäck inte alls fick det att stämma hos gästerna och blev poänglös i sina för kvällen fyra heat.

Hans Andersen och Andreas Jonsson var kvällens bästa poängplockare i hemmalaget med 13 respektive elva poäng.

I Hallstavik tog Bajen Speedway en åttapoängsseger över Rospiggarna. 52-44 blev Bajens segersiffror där Nicki Pedersen var tillbaka i uppställningen igen och blev Bajens bäste poängplockare med 13 poäng.

Rune Holta var kvällens man mellan Piraterna och VMS Elit. Holta, som kör för VMS Elit, var felfri och körde hem 15 poäng i en match som gästerna vann med tolv poäng, 54-42. VMS Elit toppar en något haltande tabell efter fem omgångar med tio poäng. För Piraterna var det andra raka förlusten, båda på hemmaplan, efter en mycket bra start på säsongen med tre raka segrar.

Kvällens sista match mellan Smederna och Indianerna blev inställd på grund av regn.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway