Svensson: Vi ska jobba för en returmatch mot Brækhus

Foto: Braastad, Audun / TT NYHETSBYRÅN
Svensson vill ha en ny chans mot Brækhus.
SPORTBLADET

Superstars, Farmen V.I.P och expert på Viaplay Fighting. Klara Svensson syns i rutan mest hela tiden nuförtiden.

Lördag kväll ska hon hinna med sitt riktiga jobb också. Att boxas.

– Länge sen jag inte gick en titel- eller stormatch, säger Klara inför mötet med 19-åriga Mari Tatunashvili i Hamburg.

En typisk omstartsmatch efter 13 månader utan fajt för Klara. Georgiskan har matchraden 2 segrar (1 KO), 1 förlust och två oavgjorda matcher som proffsboxare.

– Fick besked i början av veckan att det var henne jag ska möta. Kollade upp på youtube och har sett att hon hållit på mycket med muay thai och K1. Hon är aktiv i kampsport men på pappret ingen världsstjärna.

Skillnad det mot Klaras senaste match som gick mot superstjärnan Cecilia Brækhus om fem VM-titlar. En match som Klara förlorade klart.

– Klart att det finns i bakhuvudet tankar på revansch mot Brækhus. Det fanns mycket i mig som inte kom fram den kvällen. Så mycket mer att få ut. Jag tror absolut att jag är intressant för henne igen. Jag är fortfarande högt rankad, det finns inte många med min bakgrund som kan matchas mot Brækhus.

”Jag är en värdig utmanare”

– Jag är en värdig utmanare med mina meritförteckningar. Det är inte många hon mött som har en lika lång historia. Vi ska jobba för en retur med start på lördag. En rematch är helt enkelt en match på damsidan som är värd att bli av, säger Klara.

Uppehållet efter förlusten i den norska ödemarken är Klaras längsta någonsin.

– Det blev ett antiklimax att förlora efter så lång period av hårdträning. Sen flyttade min tränare Joey Gamache tillbaka till New York, så det blev en naturlig känsla att låta det ta den tid som behövdes att fundera ut vad jag ville göra.

– Jag har boxats i halva mitt liv, då glömmer du inte bort det på ett år. Det är långa uppehåll mellan matcherna som proffs så jag tror inte det är någon fara för ringrost.

”Tror Patrik Sjöberg överlever”

Hennes nya upplägg blir träning i Berlin med Brækhus tidigare tränare Ulli Wegner och Georg Bramowski. Inför lördagsmatchen har hon kört hårt i Berlin under två månader.

Men hon har alltså lagt mycket tid på lekprogram i tv.

– Det har varit extremt kul att spela in de programmen. Framförallt är det fantastiska mänskor jag fått lära känna.

Säger Klara som dissade Patrik Sjöberg rätt hårt i Superstars.

– Ja, det kan var kul att göra med, men jag tror han överlever och har rätt lätt för att ta det. Man måste bjuda på något och visa upp andra sidor av sig när man får chansen i tv, säger Klara.

Som kunde fått sin boxningskarriär spolierad när hon körde omkull med en mountainbike och skadade ena ögat.

– Ärrad for life, hela tårkanalen drogs av. Hade tur att jag klarade synen. Blev opererad akut i Grekland och de lyckades sy ihop kanalen så jag har inte fått ett öga som rinner. Inslaget kommer på tisdag i tv.

– Det är bäst att hålla sig till boxning. Känns tryggare än att sitta på en cykel, säger Klara Svensson.

Klara Svenssons match mot Mari Tatunashvili visas på Viaplay Fighting på lördag.

Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM