Realitystjärnan är William Karlssons nya kärlek: ”Mår bra av henne”

Foto: TT/Instagram
William Karlsson, forward i Vegas Golden Knights, är bäste svenske målskytt i NHL den här säsongen.
SPORTBLADET

William Karlsson har tagit hela NHL med storm den här säsongen med sina 43 fullträffar.

En av anledningarna till den enorma succén kan vara att ”Wild Bill” har funnit kärleken i Las Vegas.

– Jag känner att han vuxit som människa och spelare tack vare henne, säger pappa Lars Karlsson till Expressen.

William Karlsson mäktade bara med 53 poäng på 188 NHL-matcher i Anaheim Ducks och Columbus Blue Jackets under tre säsonger. I Vegas Golden Knights har han mer än tredubblat sitt poängsnitt med sina 43 fullträffar och 78 poäng på 81 matcher.

Den nybildade klubben blev historisk när de som första expansionslag vann sin division och nu ska in i slutspelet.

Följer succén på avstånd

En stor orsak till framgången stavas förstås William Karlsson. Svensken har tagit hela staden med storm och är den nya sheriffen i ”Sin City.”

På avstånd, hemma i Märsta, följer pappa Lars Karlsson sonens framgång – eller ”Wild Bill” som han numera kallas – i världens bästa liga.

– Han är ju bara lite "wild and crazy", det är så jag upplever det. Sen är de ju snabba med att ge smeknamn där borta, och det är nog rätt bra. Jag tycker "Wild Bill" är roligt, men jag kan inte koppla det till den William jag känner, säger Lars Karlsson till Expressen.

Det finns förstås flera orsaker till att 25-åringen fått en vansinnig utväxling på sin karriär i Las Vegas. Tränaren Gerard Gallant har stort förtroende för svensken som snittar 18.44 minuters speltid per match jämfört med mer beskedliga 13.23 som John Tortorella gav honom ifjol.

Hittat kärleken

En annan orsak är enligt pappa Lars Karlsson att han funnit kärleken i sin nya hemstad. Sedan en tid tillbaka är William Karlsson tillsammans med den tidigare realitystjärnan Emily Ferguson, 25, som är känd från TV-serien The Bachelor.

– Jag tror det är ett jättebra steg och jag känner att han mår bra av henne. Nu är det ju fortfarande en ny kärlek men jag tror han växer som människa tack vare det och framför allt så har han lärt sig att kompisarna inte är de enda som gäller. Han har tagit ett nytt steg i livet, framför allt när han lever som NHL-spelare. Sen har ju folk synpunkter på det, att hon är amerikanska och så, men jag tror det är viktigt att vara tillsammans med en som kommer från landet man spelar i för då blir allt mer självklart, säger pappa Lars.

NHL-svenskarna som tjänar bäst 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM