Äntligen seger för Kalmar

SPORTBLADET

Rydström petade ner AIK till jumboplatsen

SUNDSVALL

Henrik Rydström hittar en lucka i GIF Sundsvalls kompakta försvar och krutar på - och äntligen gör Kalmar mål.

- Det känns förfärligt skönt - att äntligen få göra mål och äntligen få känna segerns sötma, sade Conny Karlsson, en glädjestrålande Kalmartränare efter segern på Sundsvalls IP.

Segern med 1-0 efter Henrik Rydströms kanonskott i matchens tolfte minut förde upp Kalmar från jumboplatsen till nionde plats i den allsvenska tabellen (AIK är ny jumbo).

- Det var en skön träff. Och en härlig känsla att se bollen i nätet. Just nu känns livet ganska bra, för det var ju verkligen en seger vi ville ha och behövde, sade matchvinnaren Henrik Rydström.

Den här segern var verkligen efterlängtad för smålänningarna som inte vunnit en allsvensk match sedan den 7 april då Norrköping besegrades med 1-0 i allsvenska premiären.

Dålig underhållning

Ingen av lagen imponerade på Sundsvalls IP. De stora idéerna i spelet saknades och av insatsen att döma kommer såväl Kalmar FF som GIF Sundsvall att få kriga hårt för att klara nytt allsvenskt kontrakt.

- Visst såg det ut som att det var två lag på plan som såg lite tagna ut, men i första halvlek presterade vi ett hyggligt passningsspel och var rätt rörliga. I andra fick vi försvara oss hårt - och det gjorde vi bra, konstaterade Conny Karlsson.

Kalmar bör inte alls be om ursäkt för att man lade beslag på de tre poäng som stod på spel. Det var Kalmar som matchen igenom höll bäst kontroll på bollen och i matchen slutskede stack smålänningarna upp i ett antal mycket vassa kontringar.

Måltorka

- Vi måste vara lite tuffare och mer bestämd i avslutningarna och vi ska få fart på målfabrikationen, konstaterade Conny Karlsson.

Även Sundsvall har förskräckligt svårt att hitta målet - för andra matchen i rad efter VM-uppehållet fick Sundsvall gå mållöst från plan.

- Vi har ett anfallsproblem. Men med Dennis Östlundhs inhopp i dag så ser vi en ljusning, konstaterade Sundsvalls tränare Patrick Walker.

Dennis Östlundh har haft skadeproblem under större delen av vårsäsongen. Men när han ersatte Cain Dotsson 20 minuter in på andra halvlek började det äntligen hända positiva saker i Sundsvalls anfallsspel. Den tuffe och löpvillige Sundsvallsforwarden fick också trycka in ett mål bakom Petter Wastå i Kalmar-målet.

- Det var offside, så det är bara att konstatera att domare Leif Sundell dömde rätt. Men där visade Dennis precis den aggressivitet och framfusighet som vi måste visa upp i straffområdet, poängterade Patrick Walker,

Under den sista kvarten satsade Sundsvall allt framåt för att försöka nå en kvittering - det skapades också en del chanser, men Wastå i Kalmar-målet behövde aldrig kapitulera.

Ove Byström/TT