Styfs drömträff blev Timrås lycka

SPORTBLADET

Stark start räckte inte för Luleå

TIMRÅ

- Vi får vara glada att Luleå inte punkterade matchen i första perioden. Vi var inte alls vakna i matchupptakten, konstaterade Timrå-tränaren Kent Johansson.

Men i slutet var Timrå desto vaknare - inte minst backen Pär Styf som dundrade in 3-2 i krysset tre minuter in i förlängningen.

- Vi gjorde en riktigt bra match. Men vi borde ha satt minst ett mål till i matchupptakten, då hade det kunnat sluta helt annorlunda. Vi fick en poäng med oss, men det kunde lika gärna ha blivit både en eller två poäng till, summerade Luleå-tränaren Ulf Taavola.

Luleå startade matchen med en frisk offensiv där norrbottningarna tvingade Timråspelarna långt ner i egen zon med en stark skridskoåkning.

Inte tillräckligt effektiva

Per Ledin prickade in 1-0 efter 7:55 och pressade sedan intensivt i ytterligare åtta-nio minuter, men Luleå-spelarna lyckades aldrig peta in det andra målet.

Timrå fick bästa tänkbara start i andra perioden då man utnyttjade spelövertaget i power-play redan efter fem sekunder bara 48 sekunder in i andra perioden.

- Efter kvitteringsmålet fick vi ett bra grepp om spelet och det ledde fullt rättvist till ett ledningsmål, konstaterade Kent Johansson.

Det var Christian Sjögren som prickade in 2-1 fint framspelad av Mikael Lind.

Grinigt på isen

I andra och tredje perioden bjöds publiken på riktig närkampshockey. Det var stundtals riktigt irriterat på isen och domaren Ulrik Lindh hade en hel del att bestyra.

Det är ingen tvekan om att Christian Sjögrens tackling i ryggen på Thomas "Bulan" Berglund i förra mötet mellan Luleå och Timrå, som renderade Sjögren en lång avstängning, bidrog till att skapa den täta och irriterade atmosfären på isen.

- Det var starkt av oss att jobba oss in i matchen - och det är fullt rättvist att vi fick till en kvittering, konstaterade Ulf Taavola.

Det var framspelaren Stefan "Skuggan" Nilsson som även behärskar målgörandets konst som prickade in 2-2 när Timrå hade Markus Åkerblom i utvisningsbåset.

Timrås segervilja

Timrå har tidigare visat upp en fenomenal förmåga att avgöra jämna matcher till sin fördel.

I förlängningen fick Timrå en kontringschans - och Niklas Nordgren svarade för en perfekt framspelning till Pär Styf - Timråbacken tvekade inte en tusendels sekund, utan han laddade för allt vad han förmådde och landslagsmålvakten Daniel Henriksson var chanslös när skottet dundrade in i krysset.

Ove Byström/TT