Magnus Svensson tillbaka i HBK

SPORTBLADET

Inledde med oavgjort mot AIK

HALMSTAD

Magnus Svenssons första match i Halmstads BK sedan guldåret 1997.

Då var landslagsturbon bara tio minuter ifrån att få en flygande start, men Teddy Lucics kvittering för AIK innebar i stället 1-1 och HBK:s sjunde oavgjorda match av elva möjliga.

- Synd att vi inte lyckades vinna för i dag spelade vi, framför allt före paus, riktigt bra, sade Svensson.

Landslagsmittfältaren som just återvänt från proffsåren i Norge och Danmark betygsatte lagets insats med en stark trea och sin egen med en svag.

- Jag kom inte riktigt så långt bak i det defensiva arbetet och så långt fram i det offensiva spelet som jag hade önskat. Men det berodde delvis på planen.

Jodå, bara en timme innan matchstart gav domaren Anders Frisk, Mölndal, klartecken för spel som också försenades en kvart. Men trots en vattensjuk plan var den första halvleken stundtals lysande fotbollspropaganda av två lag som då visade att man inte har för avsikt att tillhöra tabellens nedre region.

- Vår första halvtimme var riktigt bra och ett lag med flyt hade då gjort både 1-0 och 2-0, konstaterade hemmatränaren Jonas Thern - som redan efter en halvminut fick se Sharbel Touma vara nära ett ledningsmål mot sina forna lagkamrater efter en glänsande soloprestation.

Gav bort initiativet

Så småningom kom AIK allt mer in i matchen. Men det var ändå hemmalaget som i inledningen av andra halvlek tog ledningen när Robert Andersson, framklackad av Patrik Ingelsten, prickade in 1-0.

- Efter målet slutade vi spela konstruktivt och gav bort initiativet, vilket till slut straffade sig. Men det har väl med självförtroendet att göra, vi blev för rädda och ängsliga, analyserade Thern.

Utan de riktigt heta chanserna blev AIK:s spelövertag allt mer markant och bollarna på mitten vanns allt oftare.

Felträff

Därför kändes ändå Teddy Lucics 1-1-kvittering efter hörna - med tio minuter kvar - logisk. Men hemmalaget var sedan närmast ett segermål när inhopparen Magnus Andersson fick felträff med vänstern i stället för att placera in bollen med högern.

- Just nu känns det nästan som om det kan kvitta med ännu bara en poäng. Fast den kan så småningom förstås vara mycket betydelsefull, menade Thern.

AIK:s assisterande tränare Pär Millqvist konstaterade:

- Med tanke på mardrömsöppningen i andra halvlek så känns oavgjort okej. Halmstad ägde första 20 minuterna efter några misstag från oss, men sedan jobbade vi oss in i matchen.

Skytteligan

TT