”Båda två är som besatta av fotboll”

Xavi jämför Mourinho och Guardiola: ”Den bäste jag haft”

besatta av fotboll Barcelona-stjärnan Xavi Hernandez har haft både José Mourinho och Pep Guardiola som tränare. Nu jämför han de båda.
besatta av fotboll Barcelona-stjärnan Xavi Hernandez har haft både José Mourinho och Pep Guardiola som tränare. Nu jämför han de båda.

Den spanske landslagsstjärnan och Barcelonas mittfältsmotor Xavi har haft sju olika tränare i klubben genom åren.

Men det finns bara en som är bäst.

– Guardiola är den bäste jag haft, säger Xavi.

29-årige Xavi Hernandez är en av alla egna produkter i FC Barcelona.

1998 gjorde den lille mittfältaren debut i klubbens a-lag. Numera är han en av symbolerna och nyckelspelarna för Kataloniens stolthet.

Sju olika tränare

Under de dryga elva åren i klubbens a-lag har han sett både världsstjärnor kommit och gått. Lika frekvent har även bytena på tränarbänken varit.

Xavi har haft hela sju olika tränare. Men han rankar dagens tränare, Pep Guardiola, som den bäste.

– Pep är den bäste tränaren jag någonsin haft, säger Xavi till spanska AS.

”Romantiker”

Under inledningen av Xavis karriär i klubben spenderade han även tid med den nuvarande Inter-tränaren José Mourinho, som var assisterande tränare till både Sir Bobby Robson och Louis van Gaal. Nu ser Xavi likheter mellan de båda stortränarna Mourinho och Guardiola.

– Jag hade Mourinho som assisterande tränare till Louis van Gaal i nästan tre år. Jag har lärt mig mycket från honom, säger Xavi och fortsätter:

– Precis som Guardiola verkar han vara helt besatt av sitt jobb. De båda är sjuka i fotboll. Mourinho är förmodligen mer defensivt inriktad, medan Guardiola är lite av en romantiker. Han vill spela fin fotboll för att vinna matcher.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.