”Ska göra en bättre helg än Dahlgren”

Publicerad:
Uppdaterad:

Göransson skriver själv för Sportbladets läsare

Nu är förberedelser och uppladdning inför helgens drabbning på Karlskoga i full gång. Jag är förberedd på att jag kommer få dra ur det där lilla extra ur mig själv och bil för att helgen skall bli riktigt bra. Mitt handikapp är nämligen 60 kilo bly som är inmonterat på passagerarsidan, segerns baksida.

Förutom vikten så finns det en möjlighet att vädret kan spela spratt i helgen. Prognoserna har vandrat från rejält regn till sol. Så vad det blir i slutändan vet vi nog först när vi åker ut på respektive pass. Oavsett väder så vet jag att vi har en bra bil.

För ett par veckor sedan var vi på banan och testade. Det var ett riktigt bra test, trots att det regnade hela dagen. Så skulle det bli regn i helgen är jag rätt övertygad om att vi kan ha ett övertag, och i regnet har inte straffvikten lika stor betydelse.

Mina värsta motspelare såsom Björk och Dahlgren har även de fått lite bly i bilen (50 resp 30 kilo), och Dahlgren kommer att få flytta ned 10 platser till första racet på grund av motorbyte. Med de förutsättningarna så finns inget annat i mitt huvud än att göra en bättre helg dem, för det är det som är det viktiga.

Sen vet ni säkert att jag har möjlighet att tangera Flashs rekord i antalet segrar. Många frågar om jag kommer ta det i helgen, men det är inte där fokus ligger. Det är min prestation som är fokus och inte om jag slår Flash rekord eller inte. Men skulle jag göra det skulle jag givetvis bli både glad och nöjd.

Min hemsida www.richardgoransson.com kommer att uppdateras flitigt under helgen.

5:an och fullt!

Richard Göransson

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC