Längdskidor

Otippat val till sista VM-platsen

Av: 

Tobias Österberg

SPORTBLADET

Hanna Brodin fick chansen

Förhandstipsen handlade om Maria Rydqvist eller Lisa Larsen.

Då dök Hanna Brodin upp och knep den sista platsen i truppen till skid-VM om några veckor.

– Det ska bli grymt kul, säger hon.

Förbundskaptenen Joakim Abrahamsson överraskade i sin uttagning.
Förbundskaptenen Joakim Abrahamsson överraskade i sin uttagning.

När VM-truppen till skid-VM i Tjeckien, som börjar 19 februari, togs ut i början av veckan hölls en plats ledig på damsidan. Förbundskaptenerna Joakim Abrahamsson och Magnus Ingesson ville avvakta junior-VM, som avgjordes tidigare i veckan, och där gjorde både Lisa Larsen och Hanna Brodin succé, med tre medaljer var.

Men den som kaptenerna pratade mest om var 18-åriga Larsen, och därför pekade allt på att det stod mellan henne och den i truppen som reserv uttagna Maria Rydqvist, 24.

Men det blev alltså den andra jämnåriga succéjunioren Hanna Brodin som tog platsen och hon blir sjunde tjej i truppen till Liberec.

– Hanna är både snabb och uthållig och lika duktig i såväl klassiskt som i skejt. Hon har många kvaliteter som skidåkare. Vi har redan tagit ut henne till att åka den dubbla jaktstarten och tremilen i VM, säger Abrahamsson på skidförbundets hemsida.

Brodin, som tävlar för Falun, var minst sagt överraskad över beskedet.

– Jag blev alldeles stum. Vad säger man? Jag är bara så grymt glad att få den här chansen och lovar göra mitt yttersta, säger Brodin.

Lisa Larsen valdes bort i allra sista sekunden.

– Dialogen med henne mynnade ut i att Lisa inte känner sig redo för VM, att formen inte är den hon önskat. I största samförstånd beslutade vi därför att låta henne träna och tävla på hemmaplan för att i stället få åka världscuptävlingar efter VM, säger Abrahamsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Längdskidor

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor