Jerebko lovad NBA-kontrakt

SPORTBLADET

”Jag kommer inte att spela i något annat land i höst”

Succén på summercampen har gett eko.

Nu är Jonas Jerebko lovad ett NBA-kontrakt med Detroit Pistons.

– Jag hoppas det är klart om ett par veckor, säger Jerebko.

Foto: Jonas Jerebko.

Sveriges färska basketstjärna Jonas Jerebko har skrivit in sig i historieböckerna igen. För några veckor sedan blev han historisk när han som första svensk draftades till NBA.

Men framgångarna slutar inte där.

Efter en succéartad summercamp har Jerebko charmat både coacher och kostympampar.

”Bara Detroit som gäller”

Han har en kaxig inställning, räds inte att en närkamp och har en förmåga att komma till avslut trots hårdbevakning. Attityden har gett eko och nu kommer belöningen - ett NBA-kontrakt med Detroit Pistons.

– Jag kommer inte spela i Italien eller i något annat land i höst. Det är bara Detroit som gäller. Jag hoppas att det kan vara klart om ett par veckor, säger Jerebko.

Har du fått löften om ett kontrakt?

– Det är 90 procent säkert att jag får vara kvar.

Har general managern sagt det?

– Exakt. Det är sagt att alla vi tre rookies kommer få kontrakt.

I natt var det dags för campens sista match och Jerebko fick en drömavslutning. Mötet mellan Detroit och Cleveland slutade 92-86 och svensken var högst delaktig i i segern med sina 19 poäng, näst mest i laget.

Betyget efter campen är skyhögt och från Detroithåll är hyllningskören unison. På klubbens hemsida lovordas Jerebko för sin europeiska spelstil.

Vad har coachen sagt?

– Att jag ska fortsätta som jag gör. Och att han är nöjd med det jag gjort. De matcherna jag har spelat har gått bra, säger Jerebko.

Det som bekräftar att kontraktet snart är påskrivet är att Jerebko valde bort det sista året med Angelico Biella i italienska Serie A.

Avsikten är lika ömsesidig som glasklar. Jonas Jerebko kommer representera Detroit Pistons i höst och om ett par veckor förväntas den blågula värvningen vara definitiv.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket