Eagles tackar nej till Basketligaplats

Stockholm Eagles avsäger sig sin plats i basketligan kommande säsong, innan Svenska basketbollförbundet hunnit meddela om klubben ändå flyttats ner av ekonomiska skäl.

Eagles mötte Kings i februari 2013 i Brännkyrkahallen.
Eagles mötte Kings i februari 2013 i Brännkyrkahallen.

Eagles, som vann superettan den här säsongen, skriver i ett pressmeddelande att man fattar beslutet eftersom man inte kommer att kunna konkurrera om en topplacering i ligan, och i stället jobbar för att gå upp säsongen 2015-16.

Samtidigt skriver Expressen att Eagles är en av två klubbar, tillsammans med Sundsvall Dragons, som riskerar att tvångsdegraderas en division av ekonomiska skäl.

I slutet av april

Eagles kastades ur högstaligan förra året på ekonomiska grunder, och ska enligt Expressen i dagsläget ha skulder på runt 240 000 kronor. Tävlingsutskottets granskning kommer att vara klar i slutet av april. Därefter tar förbundet beslut om vilka klubbar som får fortsatt elitlicens.

TT

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN