Chans på segern - får inte ta den

avAnna Andersson

Publicerad:

Stallorder stoppar Stephane Peterhansel från att ta sin tolfte seger i Dakarrallyt

Foto: REUTERS
Stephane Peterhansel.

Han har chansen på segern.

Men får inte ta den.

– Det är över, säger Stephane Peterhansel.

Inför den elfte etappen av Dakarrallyt så hade Stephane Peterhansel goda chanser att ta sin 12:e totalseger i tävlingen, men han stoppades.

Av sitt eget stall.

– Spelet är slut. Vi fick oss ett gott skratt och hade kul, men i går kväll sa stallet till oss att vi inte skulle ta några fler risker, säger Stephane Peterhansel efter den elfte etappen.

– Det är lite frustrerande för vi har jobbat väldigt hårt. Samtidigt är det så att om MINI vill ha tre bilar på pallen så, och med tanke på med vilken fart man kör i när man är med i toppen så är det väldigt lätt  att krascha en bil eller två p på en dag.

Roma mot segern

Med andra ord får hans kollega Nani Roma köra vidare mot segern i rallyt.

– Vi visste att detta kunde hända, säger Peterhansel.

– Men vi trodde inte att det skulle hända.

Under inledningen av den 605 km långa etappen mellan Antofagasta och El Salvador hade Nasser Al Attiyah greppet och ledde med tio minuter, men han tvingades stanna tappade plötsligt 20 minuter. Istället vann Orlando Terranova sin första etappseger för i år och han är den fjärde föraren från MINI som vinner en etapp i år. Totalledaren Nani Roma var sedan tvåa i mål, Giniel de Villiers  trea och Stephane Peterhansel var fyra i mål.

Coma föll

I mc-klassen var det inledningsvis en duell mellan Marc Coma och hans tidigare KTM-kollega Cyril Despres. Coma behövde tre och en halv timme innan han drog i från den konkurrerande mc-föraren som sedan var tvåa i mål, Olivier Pain slutade den elfte etappen på plats tre.

– Detta var en väldigt lång dag. Jag ramlade i början, men det var inte så farligt, säger Marc Coma som nu bara är två etapper från ännu en seger i Dakarrallyt.

– Det viktiga är att jag fortfarande är med under den här delen av racet och att vara väldigt försiktig för det är en tuff dag kvar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally