Kan missa 130 milj – på grund av Fotbolls-VM

SPORTBLADET

Svensken kan nobba världsrekordchansen: ”Det suger så mycket…”

Antonio Esfandiari slog världsrekord när han vann premiärupplagan av "Big One For One Drop" för motsvarande 119 miljoner kronor.

I år blir förstapriset ännu högre – 130 miljoner kronor – men mycket pekar på att pokervärldens störste svensk Viktor Blom hoppar över spektaklet.

– Jag skulle inte kunna njuta av Fotbolls-VM om jag åker dit, säger han.

Sommaren 2012 slog turneringspokern ett nytt världsrekord i och med turneringen "Big One For One Drop" under WSOP, Poker-VM, i Las Vegas. Vinnaren Antonio Esfandiari kunde räkna hem otroliga 18,3 miljoner dollar eller 119 miljoner kronor i dagens penningvärde. 

Samlade in 35 miljoner

Turneringen är ett samarbete mellan WSOP och kanadensiske miljardären och Cirque de Soleil-grundaren Guy Lalibertés välgörenhetsorganisation "One Drop", som kämpar för att besegra den globala fattigdomen genom att förse människor med rent vatten i de områden där det är en bristvara. Premiären 2012 blev en gigantisk succé och totalt kom det in 5,3 miljoner dollar eller 35 miljoner kronor till välgörande ändamål och därför har man bestämt sig för att fortsätta samarbetet.

2013 spelades två mindre varianter under WSOP men i sommar är det dags för vansinnessummorna igen.

En miljon dollar kostar det att vara med i turneringen som spelas 29 juni till 1 juli, precis som 2012. Men den här gången finns det 56 platser i stället för 48. Om alla 56 platser fylls, vilket alla kallt räknar med, betyder det att vi får ett nytt världsrekordpris till ettan på 20 miljoner dollar eller 130 miljoner kronor.

Men frågan är om vi får någon svensk deltagare i världsrekordturneringen.

"Har inte funderat jättemycket"

Den första tanken går till superstjärnan Viktor "Isildur1" Blom men han säger till Pokernews att han tvekar.

Det är dock inte inköpet på en miljon dollar som skrämmer, utan Fotbolls-VM.

– Jag tänker på det såklart, men jag har inte funderat så jättemycket. Jag vet inte än, om jag ska vara ärlig. Ja gror att jag kommer att åka till WSOP men jag är inte 100 procent säker. Det suger så mycket att det är mitt i sommaren. Det är sjukt eftersom jag inte kommer att kunna njuta av Fotbolls-VM om jag åker dit. Jag var inte där förra året men vi får se. Jag kanske åker dit, säger han.

I skrivande stund är 23 av 56 platser till turneringen bokade. Du ser dem här intill.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker