Svenske mästaren: ”Hjälp mig komma ut”

avKajsa Nordmark

Publicerad:

Han är svensk mästare i amerikansk fotboll.

Nu ber Marcus Juhlin om hjälp att komma ut som homosexuell.

– Hjälp mig stänga garderobsdörren och ta klivet ut mot ett bättre och roligare liv utan begränsningar, skrev Marcus Juhlin till QX.

Omslaget på nya QX.

För två år sedan berättade han om det för sin mamma. Det vara ett par timmar efter tolvslaget. Hans kompisar hade lämnat honom och nyårsfirandet och han ringde upp sin mamma för att berätta att han gillar killar.

– Hon låg ju och sov och svarade typ ”hur menar du nu?”, säger han till QX.

Juhlin spelar amerikansk fotboll i Carlstad Crusaders och vunnit SM-guld fyra år i rad. Men det var inte förrän efter sitt andra guld som han insåg att det var dags att göra något åt de känslor han haft sedan han gick på mellanstadiet.

– Det är svårt att förklara, men jag hade en sån där ”fråga chans på”-flickvän i sjätte klass, men det har aldrig känts rätt. Det var roligare att hänga med mina killkompisar än att pussas med henne och hålla handen. Tjejer var tråkiga och jag vet att jag tänkte ”jag kan inte tillbringa ett helt liv med en tjej”, säger han och skrattar.

Behövde hjälp för att stänga dörren

Juhlin vågade inte ta steget ut själv. För att våga kliva ur garderoben var han tvungen att be om hjälp. Hjälp via ett mail.

Han skrev att han vill att folk ska se honom som de gör på alla andra – som en människa. Men en homosexuell människa som vill vara "en stolt bög, trots att han spelar en av världens mest manligaste sporter"

"Jag är redan den jag vill vara. Den jag alltid varit. Men jag vill inte längre stå med garderoben öppen, redo att hoppa in i den när jag behöver. Hjälp mig stänga skiten och ta klivet ut mot ett bättre och roligare liv utan begränsningar", skrev han till QX.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NFL