”Häftigt att se kungen och drottningen i publiken...”

SOTJI. Stafettlaget med Charlotte Kalla, Anna Haag, Emma Wikén och Ida Ingemarsdotter hoppade upp på pallen och hämtade guldmedaljen.

– Det var häftigt att se den svenska flaggan samtidigt som vi blickade ned åt vänster och såg både kungen och drottningen stå i publiken, säger Kalla.

När Sportbladet pratade med Charlotte Kalla direkt efter att de svenska herrarna tagit guld i stafetten tidigare under söndagen sa hon:

– Det känns ju nästan som att man är bakis eftersom man är så trött sedan gårdagen.

På kvällens medaljceremoni såg hon desto piggare ut. De fyra guldmedaljörerna tog varandra i hand och hoppade bokstavligen upp, överst på prispallen.

– Det var roligare att vara här med gänget än att vara själv. Och det roligaste var ju att det var den svenska flaggan som var överst och att vi fick sjunga nationalsången tillsammans, säger Charlotte Kalla.

– Och att vi kunde nationalsången. Det var nog tur att det inte var någon mikrofon där, flikar Anna Haag in.

– Den här färgen gillar vi, den glänser väldigt fint, säger Kalla och fingrar på guldmedaljen.

Hur har dagen varit?

– Den har varit fantastiskt rolig, att få vara upp på stadion och följa herrloppet på plats, det var dagens höjdpunkt, säger Kalla.

 Var det bättre än det här?

– Det var i alla fall snäppet jobbigare i alla fall, säger Emma Wikén och ler.

Nu är frågan: Orkar åkarna ladda om till fortsatta tävlingar?

– Jag tror att man behöver smälta det här lite, nu när man fått medaljen runt halsen. Sedan är vi tävlingsmänniskor alla vi fyra och det är tävlingar kvar. Har man en gång stått där uppe vill man alltid tillbaka, säger Ida Ingemarsdotter.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN