Förare med F1-meriter klar för svenskt VM-stall

Publicerad:

SPORTBLADET

Japanen Hiroki Yoshimoto avslutar WTCC-säsongen med NIKA Racing

Förare med F1-meriter är klar för NIKA Racing
Förare med F1-meriter är klar för NIKA Racing

Michel  Nykjær ut.

Hiroki Yoshimoto in.

Japanen avslutar WTCC-säsongen för NIKA Racing.

Danske Nykjær har imponerat i VM-serien med tre segrar och sex pallplatser. Han ligger trea i mästerskapet, men inför de tre avslutande tävlingarna fick han i går lämna stallet av kommersiella skäl.

I dag presenterade det svenska teamet sin  nya förare, japanen Hiroki Yoshimoto, 33, som tidigare kört GP2, varit testförare för F1-stallet Super Aguri och tävlat i GT-Series. I morgon testar han bilen för första gången inför helgens tävlingar på Suzuka i Japan.

– Jag är oerhört glad över att ha fått den här möjligheten av NIKA Racing, och över att få komma till start i WTCC-tävlingarna på Suzuka för tredje året i rad. Jag har jobbat på en lösning i WTCC under en ganska lång tid, och det känns väldigt motiverande att få representera ett team som gång på gång lyckas prestera mer än vad som egentligen är rimligt att förvänta sig, säger  Yoshimoto.

– Det finns en fascination för den typen av insatser i Japan, och jag kan inte vänta på att få köra Chevrolet-bilen för första gången. Jag vet att jag  står inför en tuff uppgift, men jag känner mig redo – och jag kommer att ge precis allt jag har både den här helgen och i Macau!

Kör ej i Shanghai

Japanen ska däremot inte köra tävlingen i Shanghai den 2-3 november eftersom han då har andra åtagande. Vem som tar över förarplatsen där är inte klart.

– Hans stora rutin av olika bilar – i kombination med hans beprövade snabbhet och lokala bankännedom  – gjorde Hiroki till ett naturligt val för de här asiatiska tävlingarna, och vi ser fram emot att jobba tillsammans med honom. Vi befinner oss mitt uppe i en intensiv process i arbetet inför nästa år, säger stallchefen Nicklas Karlsson.

– Vi vill utvärdera alla delar av vår verksamhet – inklusive potentiella förare – och vårt viktigaste uppdrag just nu är att lägga en riktigt bra grund för framtiden. Med Hiroki bakom ratten har vi en stabil bas för tävlingarna i Japan och Macau – och vi bör kunna få detsamma även i Shanghai.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN