Basket

Efter succén – nu har snittet dubblats

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Succé på planen ger succé på läktaren. Publiken väller in till Luleå Energi Arena när Northland spelar ­basket.

– Visst är det sjukt, säger ­tränaren Jens Tillman.

Publiksnittet har mer än dubblats jämfört med fjol­årets säsong.

Northland Basket lockar överlägset mest folk till sina matcher och allt beror, enligt tränaren Jens Tillman, på att man helt enkelt spelar en ­rolig basket.

– Det snackas en hel del basket på stan. Men när folk kommer fram till en så är det inte för att säga: ­”Grattis till segern”. De ­säger: ”Vad rolig basket ni spelar”, säger Tillman.

”Blir dubbelt”

Han valdes nyligen fram till Årets coach men det är lagets framgångar – och publiktillströmningen den medfört – han gläds allra mest åt.

– Det blir dubbelt: med segrarna ger vi fansen en anledning att komma till matcherna och med sitt stöd ger de oss en anledning att jobba ­extra hårt. Men visst är det sjukt, det är riktigt häftigt att det kommer så mycket folk, säger Tillman när den senaste publiksiffran, 2 600 i samband med den femte avgörande semifinalen mot Sallén, kommer på tal.

Kommer sälja ut arenan

Nu räknar Northland med att sälja ut arenan i SM-finalmatcherna mot Norrköping.

– Jag pratade precis med klubbdirektören (Anna Jonsson) och hon säger att det är högt tryck på biljetterna. Många av våra spelare ­kommer aldrig att få uppleva det här igen, så det gäller att passa på att njuta.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Basket