Efter succén – nu har snittet dubblats

Succé på planen ger succé på läktaren. Publiken väller in till Luleå Energi Arena när Northland spelar ­basket.

– Visst är det sjukt, säger ­tränaren Jens Tillman.

Publiksnittet har mer än dubblats jämfört med fjol­årets säsong.

Northland Basket lockar överlägset mest folk till sina matcher och allt beror, enligt tränaren Jens Tillman, på att man helt enkelt spelar en ­rolig basket.

– Det snackas en hel del basket på stan. Men när folk kommer fram till en så är det inte för att säga: ­”Grattis till segern”. De ­säger: ”Vad rolig basket ni spelar”, säger Tillman.

”Blir dubbelt”

Han valdes nyligen fram till Årets coach men det är lagets framgångar – och publiktillströmningen den medfört – han gläds allra mest åt.

– Det blir dubbelt: med segrarna ger vi fansen en anledning att komma till matcherna och med sitt stöd ger de oss en anledning att jobba ­extra hårt. Men visst är det sjukt, det är riktigt häftigt att det kommer så mycket folk, säger Tillman när den senaste publiksiffran, 2 600 i samband med den femte avgörande semifinalen mot Sallén, kommer på tal.

Kommer sälja ut arenan

Nu räknar Northland med att sälja ut arenan i SM-finalmatcherna mot Norrköping.

– Jag pratade precis med klubbdirektören (Anna Jonsson) och hon säger att det är högt tryck på biljetterna. Många av våra spelare ­kommer aldrig att få uppleva det här igen, så det gäller att passa på att njuta.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN