Beutler kan bara få högsta betyg

Flinck: Ibland räcker en av de två...

Dan Beutler.
Dan Beutler.

KRISTIANSTAD. Målvaktsbytet är Kristianstads guldvapen.

Men vissa dagar räcker det gott med Dan Beutler.

Sex insläppta före paus = Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus.

Sportbladets Johan Flinck.
Sportbladets Johan Flinck.

Det var efter den första kvartsfinalen mellan Kristianstad och Hammarby som jag skrev att målvaktsbytet var favoriternas guldvapen i år.

I Dan Beutler och Herdeiro Lucau har ju Kristianstad förmodligen elitseriens genom tiderna bästa målvaktspar.

Men när Beutler spelade som i kväll i den tredje kvartsfinalen räcker det förstås gott och väl med inspirationsmänniskan från Hallstahammar.

Efter att Kristianstad lyfte sig i den första kvartsfinalen först när Beutler bytte med Lucau och han aldrig kom upp i riktig nivå i den andra kvartsfinalen i Stockholm var han helt outstanding i kväll: sex insläppta före paus säger det mesta. Fem av dem gjordes för övrigt av Martin Dolk.

Ska ha stor eloge

Sedan ska förstås IFK:s uteförsvar också ha en stor eloge när man vinner en match 21-15. Men så hade också försvarsgeneralen Daniel Lindgren fått i sig extra tändvätska redan direkt efter matchen i Eriksdalshallen.

Att Beutlers räddningsprocent sedan sjönk lite efter paus när IFK gjorde det avgörande rycket i början av halvleken är egentligen inte så mycket att bry sig om. Det är bara att dela ut Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus till Beutler i kväll.

Med sex insläppta skulle förstås Kristianstad haft en ännu mer övertygande ledning i paus än 10-6.

Framför allt är det märkligt att man inte får till fler kontringar med så mycket räddningar. Det där vet jag gör Ola Lindgren mäkta irriterad.

Men i andra änden fick man i kväll stopp på Hammarbys kontringar efter att torskat de ”snabba omställningarna” uppe i Stockholm med 2-13 (tror jag det var).

Albin Lagergren fick ta en del skit i paus i pressrummet här på arenan. Skulle han också ha. Kanske smög han i korridorerna för han spelade upp sig rejält i andra och stänkte dit fyra raka mål.

Andreas Cederholm är ju annars Kristianstads hetaste utespelare i slutspelet.

Men ur Olafur Gudmundsson, kanske hela grundseriens bäste spelare, finns det betydligt mer att ta.

Hammarby?

Handlade bara om tre spelare: Dolk, Pujol och Hanisch. En trio samlade på några få meter i anfallet vilket förstås gör det lättare för motståndarförsvaret.

Lagkaptenen Johan Jepson skadade vänsterknäet efter 43 minuter. Ingen aning om hur illa. Lindades och tillbringade resten av matchen med benet högt på bänken.

Domarkåren har kritiserats hårt i spalterna och sociala medier den senaste veckan.

Tycker att Kurtagic/Wetterwik var riktigt bra i dag. Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus i min bok.

5042 såg matchen. Speakern yrade om publikrekord men KB-Rutte bredvid bara skakade på huvudet och påminde om att rekordet är 5084.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN