Johaug: Så får du mina magmuskler

SPORTBLADET

Skidstjärnan visar upp sitt sexpack – och delar med sig av sina bästa träningstips

Foto: TV2.NO

Vill du få Therese Johaugs sexpack?

Nu ger skidstjärnan sina bästa tips.

– Det är övningar som är lätta att göra, oavsett vem du är, säger hon i ett inslag på Norsk Tippings Facebook-sida.

Skidstjärnornas fysik har rönt stor uppmärksamhet de senaste åren. Marit Björgens biceps skapade Twitter-storm – och svenska konkurrenten Charlotte Kalla var inte sen att kontra.

Nu är det Therese Johaug, 25, som är i ropet. Det norska OS-hoppets testresultat har varit imonerande och tränaren Egil Kristiansen menar att han aldrig har sett henne bättre.

– Therese är bra tränad. Hon är i bra slag och har jobbat hårt med några saker hon kan förbättra. Det ser verkligen ut som att hon är redo, säger Kristiansen till norska TV2.

”Magen är otroligt viktig”

Slänger man en snabb blick på Johaugs magmuskler inser man att hon har lagt ner mycket tid på träning. Nu väljer skidstjärnan att dela med sig av sina bästa träningstips, på Norsk Tippings hemsida.

– Det är övningar som är lätta att göra, oavsett vem du är och oavsett om du sitter på köksgolvet eller gräsmattan. Magen är otroligt viktig för hela kroppen, både för kroppshållningen och för att undvika skador i ryggen och andra delar av kroppen, säger Johaug. För oss skidåkare är magen viktig för att få ett bra frånskjut och driv i skidåkningen.

ARTIKELN HANDLAR OM