Krista Pärmäkoski skiljer sig

Publicerad 2024-07-08

De har varit gifta i tio år.

Nu separerar finska längdstjärnan Krista Pärmäkoski, 33, och Tommi Pärmäkoski, 40.

Följ ämnen
Längdskidor

I juni beslutade Krista Pärmäkoski att skidkarriären fortsätter. Drömmen att vinna en guldmedalj på ett mästerskap driver henne vidare.

Hon kommer inte göra det med den tidigare partnern Tommi vid sin sida. Under söndagskvällen meddelade paret, som gifte sig 2014, på Instagram att de går isär.

Det har varit många äventyr de senaste åren och vi är tacksamma för de här åren som vi fick uppleva och leva tillsammans”, skriver de.

Tommi är en idrottstränare och var bland annat var fystränare för fyrfaldige F1-mästaren Sebastian Vettel mellan 2008–2011. Han har även jobbat med Pelicans och Tappara i Liiga. I dag är han verksam i den finska olympiska kommittén.

”Lång process”

Paret skiljs åt som vänner, men kommer inte längre bo tillsammans.

Även om vi har bestämt oss för att ansöka om skilsmässa och flytta till olika adresser finns det fortfarande en förståelse och uppskattning för varandra mellan oss och vi kommer att fortsätta våra liv som vänner”.

Krista Pärmäkoski har tolv OS- och VM-medaljer, men saknar den ädlaste av valörer. I februari nästa år körs skid-VM i Trondheim, Norge.

Det här har varit en lång process och vi kommer inte att kommentera frågan ytterligare offentlig”, skriver de avslutningsvis på Instagram.

Krista Pärmäkoski

Följ ämnen i artikeln