Stjärnans raseri mot Sverige: ”Avskyvärt”

DOHA. Perseus Karlströms träningskamrat Evan Dunfee rasade mot den svenska behandlingen av gångsporten och i samma veva skickade han en känga mot ”Mondo” Duplantis.

Nu backar han.

– Det var meningen med glimten i ögat, jag ångrar att jag sa det på det viset, säger han till Sportbladet.

Kramen mellan Perseus Karlström och kanadensaren Evan Dunfee var lång och innerlig efter målgång. De båda tillhör samma träningsgrupp och har inför mästerskapet bott tillsammans under långa perioder på hög höjd i St Moritz.

Båda lämnar de Doha med varsitt brons. Ja, Perseus fick till och med låna Evan Dunfees medalj på presskonferensen i väntan på att få sin egen under lördagen.

När Sportbladet direkt efter målgång bytte några ord med Dunfee hyllade han svenskens betydelse för hela gångsporten.

– Det är så stort, vi har tränat så hårt hela året och han har spöat mig hela tiden. Det är han som dragit mig fram till min medalj. Det här kunde inte hända en bättre kille. Han gör så mycket för sporten och ger så mycket tillbaka till sporten, säger han.

”Ska inte säga vad jag tänkte om Mondo”

Men om han är stor i gångkretsar har Perseus Karlström fört en undanskymd tillvaro i Sverige där gångsporten inte har en plats i friidrottsförbundet och där återväxten bakom familjen Karlström/Ibáñez är närmast obefintlig.

Evan Dunfee var skarpt kritisk mot hur gångsporten behandlas i Sverige direkt efter målgång.

– Det är löjligt. Det är avskyvärt! Han gick 38,03 på 10 000 meter på Finnkampen och det fick inte en rad i Sverige, sa han och fortsatte med att skicka en känga i Mondo Duplantis riktning.

– Jag ska inte säga vad jag tänkte säga om Mondo men... Percy pratar i alla fall svenska, sa han.

”En riktig legendar”

Men med några timmars distans var det en ångerfull Evan Dunfee som pratade med Sportbladet. Udden skulle inte alls vara riktad mot Mondo Duplantis, menar han.

– Det var tänkt med glimten i ögat mot Mondo, men det kom ut helt fel. Allt jag hör från stavhoppsvärlden är att han är en riktig legendar. Jag ångrar att jag sa på det viset, vi har aldrig träffats och jag önskar honom inget ont alls, säger Dunfee som också vill förtydliga sin åsikt om svensk gångsport.

– Den stora poängen jag försökte göra är att om det är två olika förbund, som i Sverige, så kan inte ”Percy” alls få samma uppmärksamhet. Alla gångare vet att vi inte är i toppen av totempålen, men Perseus borde i alla fall ha chansen att vara någonstans på totempålen, säger Evan Dunfee.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.