Skakas av spricka: ”Hon snackar skit”

Lagkamratens ilska: ”Svartmålar oss”

En spricka har uppstått i USA:s VM-lag.

Craig Engels är missnöjd med lagkamraten Jenny Simpsons uppmärksammade uttalanden.

– Hon snackar skit om alla, säger han.

Mitt under pågående VM kom beskedet att huvudtränaren vid det omtalade Nike Oregon Project, Alberto Salazar, stängs av i fyra år för dopningsbrott.

Salazar har haft ansvar för en mängd framstående löpare, däribland brittiske storstjärnan Mo Farah, holländskan Sifan Hassan (guldmedaljör i pågående VM) samt ett antal amerikanska VM-löpare såsom Galen Rupp, Donavan Brazier och Shannon Rowbury.

”Fattar inte”

Skandalen har varit en stor medial snackis de senaste dagarna, men ingen av de aktiva har velat uttala sig – förutom Jenny Simpson.

I onsdags tog den före detta världsmästaren bladet från munnen och gick till attack.

– Alla som vet något om den här idrotten vet att det finns en mörk skugga över den gruppen (Nike Oregon Project). Jag fattar inte varför man vill vara en del av den, sa hon.

”Galet gjort”

Uttalandet har väckt irritation i USA:s VM-lag.

1500-meterslöparen Craig Engels – som själv tillhör Nike Oregon Project – är minst sagt kritisk mot att Simpson insinuerar att samtliga i gruppen fifflat.

– Det där var brutalt och galet gjort av Jenny. Hon snackar skit om oss alla och det gör ont att höra… Hon svartmålar oss, säger Engels till FloTrack.

– Ena stunden sitter vi tillsammans vid frukostbordet och pratar om vilket djur vi tror vi kan döda ute i vildmarken, sedan går hon ut och sågar oss. Jag älskar Jenny som människa, men hon måste tagga ner i tv-intervjuerna.

Jenny Simpsons svar:

– Det här är inga spekulationer. Salazar är dömd. Jag säger bara sanningen…

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN