”Klubbikon trots att hon är 19”

Vilde Rundfloen har skrivit 15-årskontrakt med moderklubben Nacka

Publicerad:
Vilde Rundfloen har skrivit på ett 15-årskontrakt med Nacka Wallenstam IBK
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Vilde Rundfloen har skrivit på ett 15-årskontrakt med Nacka Wallenstam IBK

SPORTBLADET

När det skulle diskuteras kontrakt så kom Vilde, 19, själv med förslaget.

15-årskontrakt. Ett kontrakt som i princip betyder karriären ut.

– Jag har alltid sagt att jag vill spela hela mitt liv i Nacka, säger hon till Sportbladet.

Vilde Rundfloen har spelat innebandy i Nacka Wallenstam IBK sedan hon var fem år.

Den numera 19-åriga tjejen debuterade som ung i Nackas A-lag och har sedan dess utvecklats som spelare och människa, samt blivit kapten i laget.

För någon vecka sedan skrev den tekniska backen ett nytt kontrakt med klubben hon älskar, och det är inte vilket kontrakt som helst.

Skriver livstidskontrakt

När det var dags för kontraktsförhandlingar diskuterade klubben och Vilde först ett kontrakt på 3+2 år, men efter ett tag så kom hon själv med förslaget: 15-årskontraktet.

– Jag har länge sagt att jag velat skriva ett livstidskontrakt, men när vi satt och pratade kändes en siffra mer seriöst. Sedan om 15 år så är jag ju 35, och jag tror inte att jag spelar mycket längre än så, säger hon och skrattar.

Hur känns det att ha skrivit ett så långt kontrakt?

– Det känns jättebra. Jag har fått så mycket av Nacka som förening genom åren så kände att det var dags att ge tillbaka, säger Vilde.

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

”Jag vill ju spela i Nacka”

Att det blev ett så långt kontrakt med Nacka var en självklarhet för henne själv. Hon tycker att klubben är otroligt bra och seriös som värnar om alla lag i föreningen.

En anledning till att hon tycker om innebandyn så mycket är just Nacka. Att hon får vara med på Nackas resa och tillbringa tid i klubben.

Hur kontraktet är utformat lägger hon inte så stor vikt vid. Det finns någon klausul som är förhandlingsbar, med enligt henne själv spelar det inte så stor roll.

– Jag vill ju spela i Nacka, säger hon.

”Klubbikon trots att hon är 19”

Sportchefen i Nacka, Jonas Löfven, är överlycklig över Vildes beslut.

– Givetvis känns det fantastiskt bra att vår kapten valt att förlänga med oss. Vilde är ung och har framtiden för sig. Hon kommer garanterat att visa sig i landslaget inom kort, säger han till klubben och fortsätter.

– Hon är en riktigt bra vinnarskalle och lite av vårt lok som driver laget framåt hela tiden. Sedan är hon ju ung så hon kommer garanterat att fortsätta utvecklas.

För Sportbladet beskriver han Vilde som en ”klubbikon trots att hon är 19”.

Under sin debutsäsong i SSL (2019/20) gjorde hon tolv poäng på 24 matcher.

Publicerad:

LÄS VIDARE