Tennisturnering i Indian Wells ställs in

Årets tennisturnering i Indian Wells i Kalifornien ställs in. Arkivbild.
Årets tennisturnering i Indian Wells i Kalifornien ställs in. Arkivbild.

450 000 åskådare går miste om att se bland andra Serena Williams och Novak Djokovic.

För nu ställs tennisturneringarna i Kalifornien in på grund av coronaviruset.

– Det en för stor risk för allmänheten, säger David Agus, professor i medicin.

De lokala myndigheterna i Coachelladalen, Kalifornien, har utlyst nödläge med anledning av coronavirusets spridning – i en del av det området, Indian Wells, skulle såväl ATP- som WTA-turneringen avgöras med start på onsdag. Men arrangörerna ställer på grund av nödläget in.

– Just nu är det en för stor risk för allmänheten att hålla en stor sammankomst av det här slaget, säger David Agus, professor i medicin vid södra Kaliforniens universitet till tävlingens sajt.

”Vi stöttade förslaget”

Turneringarna lockar runt 450 000 åskådare, och i år skulle bland andra världsettan Novak Djokovic, världstvåan Rafael Nadal, stjärnan Serena Williams och 15-åriga jättetalangen Coco Gauff delta. Att spela utan publik var ett alternativ som i slutändan arrangörerna avstod.

– Vi stöttade förslaget, men de var inte intresserade av det, säger WTA-tourens högsta chef Steve Simon till New York Times.

– Alla kommer att förlora pengar på detta, men just nu handlar det inte om pengar, utan att ta rätt beslut. Vi har utmanande tider framför oss.

PODD Kan coronaviruset leda till en ny finanskris?

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur utbrottet av coronaviruset påverkar världsekonomin. Står vi inför en finanskris om börsen rasar ytterligare? Gäst är Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.