”Han är som en mina – allting sprängs”

Svenska hyllningen av Sagosen inför kvällens match

avJohan Flinck

Publicerad:

MALMÖ. Sander Sagosen är världens bästa spelare just nu.

Sverige räknar inte med att kunna stoppa norrmannen i kväll.

– Han är som en mina som man lägger in försvaret och så sprängs allting upp och så spelar man därifrån, säger klubbkamraten från PSG, Kim Ekdahl Du Rietz.

I kväll kan Norge spela bort Sverige från en EM-semifinal.

Det norska laget är det lag som kanske imponerat allra mest under EM.

I spetsen för Norge går Sander Sagosen, som under EM definitivt tagit över på tronen som världens främsta spelare från fransmannen Nikola Karabatic.

Svenskarna menar att Sagosen är ostoppbar.

– Det är ingen spelare du stoppar. Jag har inte sett något lag på klubb- eller landslagsnivå som stoppat honom de senaste åren. Men däremot kan man bromsa hans framfart. Det gäller att vara väldigt fysisk mot honom för han är en fysisk spelare, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.

Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Ingen har varit i närheten”

Sagosens lagkamrat i PSG, Kim Ekdahl Du Rietz, är full av beundran för norrmannen.

– Jag har börjat likna honom vid en mina som man lägger in försvaret och så sprängs allting upp och så spelar man därifrån. De är som att varje gång han rör bollen så är det farligt. Så länge jag följt handbollen så kan jag inte komma på någon som varit i närheten av det han presterar just nu, säger Ekdahl Du Rietz.

Har egna presskonferenser

Medietrycket på Sagosen är väldigt stort och han är den ende spelaren i EM som därför håller egna, regelrätta presskonferenser mellan matcherna.

– Sverige är alltid en fiende för oss norrmän. Klart att det alltid är kul att möta Sverige och ge dem en riktig fajt, sa Sagosen på sin presskonferens i går.

Före Sveriges debacle mot Portugal sa 24-åringen att Sverige var favoriter i kvällens match.

Men det var väl på skämt?

– Hemmaplansfördelen är viktig. Det gick upp för oss när vi spelade gruppspelet i Trondheim. Men utifrån prestation så här långt är det klart att vi är favoriter, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM