Bordtennis

Svenska pingisdamerna missar OS

Av: 

TT

Matilda Ekholm (bilden) och Stina Källberg vann dubbelmatchen mot Indien, men Sverige förlorade med 2–3 och missar lagturneringen i OS i Tokyo. Arkivbild.
Matilda Ekholm (bilden) och Stina Källberg vann dubbelmatchen mot Indien, men Sverige förlorade med 2–3 och missar lagturneringen i OS i Tokyo. Arkivbild.

SPORTBLADET

OS-pingisen i Tokyo spelas utan ett svenskt damlandslag.

Redan efter en match i kvalet i Gondamar, Portugal, dog drömmen om ett olympiskt spel.

Mötet med Indien var inte en av svensk pingis stoltaste stunder med tanke på vad som låg i potten.

Indien vann med 3–2.

Stina Källberg och Matilda Ekholm inledde med att vinna dubbelmatchen och när Ekholm tog sin singelmatch mot Ayhika Mukherjee med 3–1 i set hade Sverige chansen att gå fram till seger och vidare kvalspel.

Men så kul fick det inte bli. Stina Källberg och Linda Bergström föll i sina matcher och Indien gick vidare.

Individuellt finns fortfarande möjligheten att kvala in till OS.

Under dagen är det herrarnas tur att kvala. Spanien väntar i semifinalen.

– Spanien har vi bra koll på då vi har mött dem flera gånger nyligen. Den andra semifinalen är ganska öppen mellan Vitryssland och Ungern. Vi mötte och slog Ungern senast på EM men det var en tuff match och Vitryssland har ju Vladimir Samsonov i laget och det är alltid svårt att ha honom på andra sidan bordet. Men vi ser det som en fördel att vi mött dessa lag nyligen. Lottningen känns bra, det hade kunnat vara mycket tuffare, säger förbundskapten Peter Blomquist till Bordtennisförbundet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bordtennis

Matilda Ekholm