”Aldrig varit med om så mycket vatten”

Britta Johansson Norgren
Britta Johansson Norgren

Britta Johansson Norgren vann Tjejvasan för fjärde gången.

Men förutsättningarna kunde knappast ha varit sämre.

– Det blev väldigt blött på slutet, säger Johansson Norgren.

Regn, blöta spår och mer grönt än vitt. Det var inte perfekta förhållanden under Tjejvasan

– Jag har aldrig sett ett liknande vasalopp eller tjejvasa. Det har aldrig varit så här blött, säger SVT:s meteorolog Pia Hultgren.

Även åkarna fick också kämpa i de blöta spåren. 

– Vad gör jag här? Det är superhärligt, lite regn, blöta spår. Man går inte billigt i dag kan jag säga, säger tidigare alpinåkaren Maria Pietilä Holmner.

Det var blött i Tjejvasan
Det var blött i Tjejvasan

Korsgren tvåa

Sex åkare bröt sig loss tidigt, men segerstriden stod mellan förhandsfavoriterna Britta Johansson Norgren och Lina Korsgren. 

Med fem kilometer kvar lämnade Johansson Norgren Korsgren bakom sig med en fartökning och vann Tjejvasan för fjärde gången.

– Jag hade tänkt att jag skulle vara ganska passiv i början, men det kändes ganska bra och jag hade kanonskidor. När det var fem kilometer kvar tänkte jag att jag får köra, säger Johansson Norgren till SVT.

Korsgren slutade tvåa och Ida Dahl spurtade hem tredjeplatsen.

– Jag trodde att det skulle vara slitigt, men jag har nog aldrig varit med om så mycket blött och så mycket vatten. Det var speciellt, säger Korsgren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.