Stjärnan gripen – med 71 kilo gräs

Riskerar 20 års fängelse

avAndreas Käck

Publicerad:
Foto: AP
Greg Robinson valdes som tvåa i NFL-draften 2014.

Förre supertalangen och NFL-stjärnan Greg Robinson, 27, sitter anhållen.

Han greps av polis med 71 kilo marijuana i bagaget.

Nu riskerar han 20 års fängelse.

Robinson och hans före detta lagkamrat Quan Bray stoppades vid en vägtull i närheten av El Paso. En rutinmässig kontroll som snabbt förvandlades till ett gripande då knarkhundar upptäckte att något inte stod rätt till. För när fordonet undersöktes vidare påträffades hela 71 kilo marijuana paketerade i svarta påsar.

Planerade lögn

I polisförhör framkommer att de var på väg från Louisiana till Los Angeles. Robinson ska ha hyrt bilen i LA och därefter bett en tredje person – en Uber-chaufför han träffade 2018 – följa med. När Robinson insåg vad som höll på att hända ska han ha bett den tredje personen ta på sig skulden, något denne ska ha vägrat.

I bilen hittades även 23 glasburkar med skruvlock, en vakuumförpackare, en elektronisk våg samt 3 100 dollar i sedlar.

Robinson och Bray sitter just nu anhållna, misstänkta för narkotivainnehav i syfte att distribuera. Enligt sajten TMZ riskerar de upp till 20 års fängelse.

Tvåa i draften

Greg Robinson var en superstjärna i amerikansk fotboll på college-nivå. År 2014 valdes han som tvåa i NFL-draften av LA Rams. Där lyckades han inte leva upp till de högt ställda förväntningarna och 2017 trejdades han till Detroit Lions i utbyte mot ett draftval. Han har spelat i Cleveland Browns de två senaste säsongerna. Enligt uppgift hade Browns bestämt sig för att inte ge honom nytt kontrakt nästa säsong.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NFL