Tvingades banta – blev paralyserad

”Ingen vet vad som kommer hända”

avAndreas Käck

MMA-stjärnan Rudson Caliocane, 26, gick ner sex kilo på en dag för att klara invägningen.

Nu har han drabbats av hjärnstamsblödning.

– Det här är sorgligt, säger agenten Alex Davis.

Häromveckan klev Rudson Caliocane upp i ringen för att fajtas mot Matheus Mendonca vid en MMA-gala i São Paulo, Brasilien.

Det kan ha varit hans sista match i karriären.

Dagen innan hade Caliocane – genom extrem uttorkning – hetsbantat bort sex kilo för att klara viktgränsen, något som visade sig bli förödande.

26-åringen kunde visserligen fullfölja matchen, men fick därefter föras till sjukhus där läkarna kunde konstatera att han drabbats av en blodpropp, som i sin tur stoppade blodflödet till hjärnan och orsakade en hjärnstamsblödning.

”Alla älskar honom”

Caliocane är nu delvis paralyserad i vänstra delen av ansiktet och ”kan knappt vare sig gå eller prata”. Det är i nuläget oklart om han kommer kunna bli helt återställd.

– Läkarna har kunnat konstatera att det inte var fajten i sig som orsakade detta, utan viktraset inför, säger stjärnans agent Alex Davis i ett uttalande.

– Vi är hoppfulla om att han ska kunna återgå till ett normalt liv, men ingen vet vad som kommer hända. Rudson är en ung kille, en fantastisk kille. Alla älskar honom. Det är sorgligt att det här inträffar, fortsätter agenten.

Siktar på comeback

Caliocane har själv gjort ett skriftligt uttalande där han tackar för stödet och hälsar att han ännu inte gett upp hoppet om en framtida comeback inom sporten.

”Men just nu är det full fokus på min hälsa”, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA