LeBron tvingas fly skogsbränderna

avEmil Eiman-Roslund

Hundratusentals personer påverkas av skogsbränderna i Kalifornien.

I natt var LeBron James och hans familj tvungna att evakuera.

”Galen natt”, twittrar basketstjärnan.

Under förra veckan bröt de senaste skogsbränderna ut i Sonomaområdet i norra Kalifornien. De har spridit sig och i går hade 180 000 invånare uppmanats lämna sina hem.

"Detta är den största evakuering som någon av oss på sheriffkontoret kan minnas. Ta hand om varandra", skriver sheriffen i Sonoma county på Twitter.

Branden, som är den största i Kalifornien just nu, omfattar 12 000 hektar. Och natten mellan söndagen och måndagen bröt en skogsbrand ut längs motorväg 405, norr om Sunset Boulevard i närheten av Getty Center. Sedan klockan halv sex hade branden rört sig västerut och på kort tid växt med 160 hektar. Det gjorde att 3 300 hem till fick evakueringsorder.

Bland de områden som nu evakuerades var Brentwood ett av dem, där LA köpte Lakers stjärna LeBron James sitt hus efter att han skrev på för NBA-klubben i fjol.

”Jag ber för alla”

”Galen natt. De här LA-bränderna är inget att skämta om. Var tvungen att evakuera mitt hus och jag har kört runt med min familj för att hitta ett rum. Ingen framgång hittills”, twittrade LeBron James i morse amerikansk tid.

Tjugo minuter senare fann familjen ett rum där de fick plats.

”Jag ber för alla familjer i områden som kan påverkas av de här skogsbränderna. Snälla ta er till säkerhet så fort som möjligt”.

LeBrons LA Lakers ska spela nästa match i NBA på tisdag hemma mot Memphis Grizzlies.

Foto: TT
LeBron James.
ARTIKELN HANDLAR OM

Basket