Damlandslaget i basket

Damlandslaget i flygkaos: ”Det var jätteläskigt”

Basketlandslaget i drama på väg hem från EM

Av: 

Ibraheem Alsalman

SPORTBLADET

Basketlandslaget hamnade i ett flygdrama.

När Sverige var halvvägs till Stockholm fick planet vända – på grund av tekniska problem.

– Jag tyckte det var jättekonstigt. Men jag är i alla fall glad över att vi är hemma nu, säger Frida Eldebrink till Sportbladet precis efter att ha landat i Stockholm – över tio timmar försenade.

Sverige hade ett succé-EM – och får nu kvala till OS i Tokyo nästa år efter jättedramatik i den sista matchen mot Ryssland.

Och just drama verkar hänga med landslaget.

För när Blågult skulle resa hem till Stockholm från Belgrad fick flygplanet vända halvvägs.

– Vi har tekniska problem, planet är inte säkert att flyga. Vi måste vända om till Belgrad. Där kommer ni att få byta plan, sade piloten under flygresan, enligt SVT Sport.

”Jättekonstigt”

Efter en längre väntan landade landslaget strax innan 19.30 på Arlanda, över tio timmar efter tiden de egentligen skulle varit framme.

– Vi skulle ha lyft 06.30 imorse och skulle egentligen vara i Stockholm 09.15 men det blev ganska mycket försening. Det var jätteläskigt att vända mitt i flygningen och åka tillbaka. Vi fick aldrig någon anledning till varför de gjorde så. Tyckte det var jättekonstigt. Men jag är i alla fall glad över att vi är hemma nu, säger Frida Eldebrink till Sportbladet precis efter att ha landat i Stockholm.

Hur var det att sitta på en flygplats utan att få veta något?

– Först vart man lite orolig men sen släppte det och jag somnade om. Jag var så trött eftersom vi hade gått upp så tidigt.

”Väldigt irriterande”

Flera spelare ska ha haft anslutningsflyg som väntade på Arlanda för att kunna ta sig vidare därifrån.

– Det är väldigt irriterande, vi vill bara sitta på flyget och åka men med det här bolaget så går det tydligen inte. Första och sista gången vi åker med det här bolaget. Att vända mitt i luften och inte få veta varför är väldigt oroväckande. Vissa fattade inte var vi var när vi landade men en sak var säker: Vi var i alla fall inte i Stockholm, sade Farhiya Abdi till SVT sport efter det första flyget hade vänt tillbaka.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C MORE

Publisert:

LÄS VIDARE

Sverige klart för OS-kval efter jättedrama

ÄMNEN I ARTIKELN

Damlandslaget i basket